Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

A határidő lejárta: február közepe

Már olvasható az Országos Területfejlesztési Hivatal (www.oth.gov.hu) honlapján a magyarországi régiók és megyék számára kiírt területfejlesztési pályázati felhívások jelentős része. A forrásokhoz január közepe óta hozzá lehet férni.
Idén jelentősen megnőtt a hazai régiók és megyék által önállóan elosztható hazai területfejlesztési támogatások összege, mivel a kormány szándékai szerint az emberek életét érintő döntéseknek helyben kell megszületni. A regionális fejlesztési tanácsok a 2007-re áthúzódó kötelezettségvállalásokkal együtt több mint 25 milliárd, a megyei területfejlesztési tanácsok pedig 19 milliárd forint felett dönthetnek.

A régiókban a legfontosabb támogatható célok a munkahelyteremtő beruházások, az önkormányzatok termelő és humán infrastruktúra fejlesztései, a turisztika, az önkormányzati utak felújítása, a közmunkaprogramok, a belterületi utak és kerékpárutak fejlesztése.

Külön pályázati felhívásokat tettek közzé a megyei területfejlesztési tanácsok a kedvezményezett és a leghátrányosabb helyzetű térségekben megvalósuló beruházások támogatására. A regionális fejlesztési és megyei területfejlesztési tanácsok által meghirdetett pályázatok beadási határideje 2006. február 15.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lába kelt a Dóm téri macskaköveknek

Foltokban szedték fel a rongálók a Dóm tér díszburkolatát. A terület kezelője gyerekes poénkodókat… Tovább olvasom