Délmagyar logó

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

A hét végére enyhül a hideg Csongrád megyében

Szegeden és környékén az idei tél legalacsonyabb hőmérsékletét mérték hétfőn és tegnap. A meteorológiai szolgálat szegedi állomásán elmondták: a hajnalok továbbra is mínusz 15 fok körüli hideget hoznak.
A jeges ablakon át nehéz meglátni, van-e szabályos parkolójegy. Fotó: Karnok Csaba
A hétvégi enyhébb idő havazást hoz Szegeden és környékén – a mennyiségéről azonban még nem tudtak pontos adatot mondani a szakemberek. Hóakadályokra biztosan nem kell számítani, de a néhány centis hó is csúszóssá teheti az utakat. A szakemberek szerint a tél jövő hét közepétől újabb erővel támadhat – a hétfőn mért mínusz 15 foknál is alacsonyabb hőmérsékletet hozhat magával.

A hirtelen lehűlés gondot okozott a Tisza Volán helyközi járatainál is. Mező István, a Tisza Volán közszolgáltató igazgatója elmondta: hétfőn három járatuk indult 10-20 perces késéssel. Akkumulátorhiba 10-15 busznál fordult elő. Tegnap reggel négy buszt nem tudtak beindítani, de a problémát már a telephelyeken észlelték, így időben tudtak járatpótlásról gondoskodni.

Mező István szerint amíg a levegő hőmérséklete nem süllyed mínusz 20 fok alá, addig nem kell nagyobb fennakadásokkal számolni. Ha mégis ennél hidegebb lenne, a téli gázolajkeverékkel üzemeltetett buszokban megfagyna az üzemanyag. Ha ez egyik óráról a másikra bekövetkezne, súlyos problémák adódnának a buszközlekedésben – mondta az igazgató.

Tegnap és hétfőn is több vonat indult vagy érkezett késéssel a Hajdúságban és Borsodban. Nem volt ritka a több mint egy órás csúszás sem. A fő gondot a váltófagyások jelentették. Kavalecz Imre, a MÁV Rt. szóvivője elmondta: háromszáz emberük áll készenlétben, akiket váltólefagyások esetén riasztani tudnak. A szóvivő azt ajánlotta, akinek nincsen halaszthatatlan elintéznivalója az északkelet-magyarországi megyékben, az ne induljon útnak. Szegeden és a megyében nem okozott gondot a hideg a vasúti közlekedésben.

K. G. G.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már hatszázezret ''ér'' Tas vezér

A rendőrség ötszázezer forinttal megtoldotta, így már hatszázezer forint üti a markát annak, aki az… Tovább olvasom