Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

A hídról a Tiszába ugrott egy férfi

Tegnap délután a Belvárosi hídról a Tiszába ugrott egy férfi, akit a Szabadság úszóházról Dobó László önkormányzati képviselő és Vass Endre, az úszóház büfése mentett ki a folyóból. A szegedi rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az esetet.
A rendőrség vizsgálja a hídon a helyet, ahonnan vízbe ugrott az öngyilkosjelölt. Fotó: Segesvári Csaba
Délután fél 5 táján történt. Egy 30 éves férfi a Belvárosi hídról a Tiszába ugrott. Megmentőinek egyike Dobó László képviselő volt, aki lapunknak elmondta, hogy éppen a Szabadság úszóház part felőli oldalán tartózkodott, mikor az eset történt. Hallották, hogy valaki segítségért kiabál, de mire átszaladtak a folyó felőli oldalra, az ember eltűnt a víz alatt. Már azt hitték, odaveszett a sebes sodrású, áradó vízben, amikor az uszóház alsó részénél újra felbukkant. Dobó Lászlónak és Vass Endrének az ottani víztartályra állva sikerült elkapnia az öngyilkosjelöltet, és együtt a fedélzetre húzták.

Itt emelték ki a férfit. Fotó: Schmidt Andrea
Dobó Lászlótól azt is megtudtuk, a férfi elmondta, hogy a hídon több emberrel is próbált szóba elegyedni, de senki nem méltatta figyelemre. Ezt követően a férfi szemtanúk szerint levetkőzött, ruháit egy nejlonszatyorba pakolta, majd a folyóba vetette magát. A férfi az úszóházon közölte, hogy újra a Tiszába fog ugrani. Mentőt hívtak hozzá, és a zavartan viselkedő férfit – aki korábban információink szerint már több öngyilkossági kísérletet is elkövetett – kórházba szállították.

Érdeklődni szerettünk volna állapotáról, de a mentőknél közben turnusváltás volt, nem tudták megmondani, hová vitték a beteget. A rendőrség információja szerint a pszichiátriára került, ám az ügyeletes II-es kórházban nem tudtak róla sem a sürgősségi osztályon, sem a pszichiátrián. A klinikai pszichiátrián is csak annyit tudtak közölni velünk, hogy a II-es kórház az ügyeletes, a beteg csak oda kerülhetett.
A szegedi rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az esetet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A baromfipestis legerősebb változata támadott

A baromfipestis legerősebb változata fertőzött Kübekházán és Röszkén, ahol négy portán mintegy… Tovább olvasom