Délmagyar logó

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

A hosszú hétvégén nem mindenütt áll meg az élet

A hosszú hétvégén nem mindenütt áll meg az élet. A négy nap alatt is közlekedünk, például a Kocsis Mihályné vezette villamossal, a ligetben meg Illés Péter méri a fagyit reggeltől estig.
A hosszú hétvége négy napján is dolgozik, rója a köröket a Szegedi Közlekedési Társaság villamosvezetője, míg más a jól megérdemelt szabadnapját tölti. Kocsis Mihályné Kati tegnap hajnalban ült be a 4-es Tatra vezetőfülkéjébe, ami azt jelenti, hogy fél háromkor kelt föl, hogy az első járattal négy óra előtt kifuthasson. Ebben az a jó a háziasszonynak, hogy a délutánja szabad. Noha a családjával Mihályteleken lakik, tehát közelebb lenne a kecskési végállomáson leszállnia, mindig Tarjánban váltják egymást a délutános társával. Tehát egykor átadja a kocsit a váltó kollégájának, bemegy vele a Dugonics térig, és onnan hazabuszozik.

– Ebédre frissen sütöm otthon a rántott halat a lányomnak, ehhez nem kell túl sok előkészület. Régebben, amikor még mind a három gyerek otthon lakott, megszokták, hogy előre főztem – emlékezett vissza Kocsis Mihályné Kati, aki 1979 óta villamost vezet, ez az első munkahelye. – Most ők főznek nekem, ma délután együtt bográcsozunk a kertben. Mindent előkészítenek, meg is fő a gulyás, mire megérkezem. A délelőttöt egyébként én választottam, hogy legalább a délutánt velük tölthessem. Húsvétkor nem dolgoztam, ezért cserébe úgy igazságos a kollégákkal szemben, hogy nem kértem a mostani hét végére szabadnapot. A majálisból nekem az utasok maradnak, akiket szórakozni viszek. Emlékszem, régen a ligetben állított fel sátrat a vállalat, műszak után oda gyűltünk a gyerekekkel. Más az íze kint a virslinek és a fagyinak...

Megkérdeztük, mennyire más, ám nem maradt ideje kóstolgatni Bagaméri modern utódjának. Egy órával nyitás előtt már fagyasztotta a tölcsérbe valót Illés Péter, és négy napig meg sem áll. Tegnap este kilenckor zárta a mobil fagyizóját. A gyerekkorunkból jól ismert nyomós krémfagyit hozta a majálisra, két éve adagolja a kétgombócnyi csokit és vaníliát. Három karral irányítja az ízeket: jobbról vanília, balról csoki, középről a vegyes tekeredik a tölcsérbe. Nem könnyű mesterség a fagyitekerészet, és bármilyen soknak tűnik a négynapos ünnep, a dandárját elsejére várja. Úgy látja, a sorbaállásnak is van pszichológiája: a sor akkor kunkorodik jobban, ha beáll az első kuncsaft, aki vonzza a tömeget.

– Annyian mondták már, hogy hazavinnék a gépet, és a csapja alá feküdnének – legyintett nevetve. – Ezzel is be lehet ám telni, nekem is elég egy tölcsérrel hetente. A család? Tudják, hogy ez a szezon, kijönnek, meglátogatnak, majálisoznak. Ötéves a lányom, el tudná költeni a bevételt, ezért idejövet alkut kötünk, hányféle játékot hányszor szabad kipróbálni. Különben én tartanám el az ugrálóvárat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több mint 240 millió forintból újult meg a kisteleki iskola

Az elmúlt napokban már az utolsó simításokat végezték a kisteleki általános iskola új részlegében:… Tovább olvasom