Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

A járvány határán az influenza Szegeden

Szeged - Látogatási tilalom még nincs, influenza már van Szegeden. A járványküszöb a százezer lakosra jutó kétszáz megbetegedés, Szegeden a legfrissebb adatok szerint 190-202 beteg jut százezer emberre.

Szegeden egyelőre nem rendelt el az ÁNTSZ látogatási tilalmat a kórházakban és tanítási szünetet az iskolákban, de ez még változhat: az influenza már nálunk is jelen van. A járványküszöb a százezer lakosra jutó kétszáz megbetegedés, Szegeden a legfrissebb adatok szerint 190-202 beteg jut százezer emberre.

A Földmíves utcai óvodában múlt pénteken csak hét gyerek hiányzott, hétfőn már negyven. Főleg a kis- és középső csoportosok között sok a beteg, a kicsik köhögnek és lázuk van. Az óvodában jelenleg nincs beteg gyerek, aki rosszul van, otthon maradt. Az intézmény az ÁNTSZ-től kért tanácsot, azt javasolták nekik, hogy szellőztessenek sokat, fertőtlenítsék a kilincseket, az asztalokat, tegyék el a plüssállatokat, az óvodások kapjanak új fogkefét.

Tombácz Zsuzsanna régiós járványügyi osztályvezető elmondta, ha nincs szövődmény, az influenzás beteg 3-4 nap alatt meggyógyulhat.

Délmagyarország / Délvilág hírek Keresse a témát a holnapi Délmagyarországban és Délvilágban is!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tavaly vonultak ki legtöbbször a szegedi tűzoltók

Minden eddiginél többször, 1049 esethez kellett kivonulniuk tavaly a szegedi tűzoltóknak. A forró… Tovább olvasom