Délmagyar logó

2019. 06. 25. kedd - Vilmos 20°C | 30°C Még több cikk.

A JATE-klub vendégeit okolják az ocsmány látványért

Reggelenként a belvárosi JATE-klub környékén évek óta emberi végtermékeket és szemetet látni. A klubbal szemközti Toldi utcai óvoda falánál szinte mindennap friss nyomok utalnak az előző esti bulira. A klubvezető a napokban folyamatos takarítást ígért, de csak a szemét tűnt el.
Reggeli utcakép. Fotó: Frank Yvette
A Toldi utcai JATE-klub környékén lévő intézmények és üzletek gyakran kezdik azzal évek óta a napjaikat, hogy azokat a hányás- és vizeletnyomokat, amelyek valószínűleg a szórakozóhely vendégeitől származnak, próbálják eltüntetni. Az utóbbi években, mióta naponta van valamilyen buli, koncert, rendezvény, a gondok fokozódnak.
Információink szerint a klubbal szemközti óvoda udvarába – ahová százhúsz kisgyerek jár – gyakran átfolyik az elázott fiatalok vizelete, időnként összetört sörös üvegeket is találnak az udvaron.

A napokban az érintettek tárgyaltak a klub és a helyet bérbeadó egyetem vezetésével a tűrhetetlen helyzet megoldásáért. Csaba Levente, a klub vezetője azt mondta: megpróbálnak mindent megtenni a helyzet rendezése érdekében, noha szerinte nem biztos, hogy a vendégeik végzik ott a dolgukat. Megbízott egy céget, ami már szerda hajnalban nekifogott a környék takarításának – az ovisok fél hetes érkezéséig ezután mindig végezniük is kell. A vezető azt ígérte, a Toldi utcát, a panaszosok portái előtti területet és az Árpád téri parkrészt innentől mindig rendben tartják – bár ez nem is az ő feladatuk lenne, mivel közterületről illetve mások magánterületeiről van szó.

Tegnap reggel az ígéretből annyit láttunk, hogy a szemét eltűnt az utcáról – a frissnek tűnő vizeletnyomok viszont továbbra is a fal mellett sorakoztak. Pár régebbi hányásfolt látszott a szomszédos Eötvös utca beugróiban is.


Nem segít a nyilvánosság?

Noha az természetes, hogy egy egyetemi klubban vagy más szórakozóhelyen alkoholt isznak a vendégek, az már korántsem, hogy a hozzájuk köthető mocskot az üzemeltető nem takarítja el. Ezért is érthető nehezen, hogy a tagóvoda vezetője szerdán ugyan beszélt lapunknak az áldatlan állapotról – amelyhez felettese, Lóczy Tünde is hozzájárult – tegnap azonban visszavonta nyilatkozatát. Mint mondta, bízik abban, hogy a megállapodást betartják a jatésok, és erre esélyt kell adniuk. Szerinte a nyilvánosság most nem szolgálja a probléma megoldását. Ugyanígy reagált a lapunkat megkereső üzlettulajdonos is, aki később már nem vállalta nyilatkozatát. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kozma József azt mondja, nem a pénzért politizál

Kozma József (képünkön) a helyhatósági választások egyik legnagyobb vesztese. A volt szegedi… Tovább olvasom