Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

A jó iskola-könyvtár kapcsolaton dolgozik a Somogyi

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár partnereivel, köztük a szegedi Somogyi-könyvtárral 2017 februárjában elindította Az én könyvtáram projektet.
Célja az olvasásfejlesztés támogatása, a digitális írástudás közvetítése, a könyvtárhasználat és információkeresés fejlesztése, valamint a szövegértés támogatása. Az uniós programban csütörtökön szakmai bemutatót és workshopot rendeztek a Somogyi-könyvtárban.

Sikaláné Sánta Ildikó igazgató az eseményen kiemelte, 5-10 éve új kihívások érkeznek a könyvtárak felé annak kapcsán, hogyan tudják támogatni a közoktatást, ebben nagy segítséget nyújt a projekt, amely által technikai eszközöket is be tudtak szerezni, így a legkisebb település könyvtára is segítheti a készségfejlesztést. Farkas Ferenc, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár EFOP Programiroda szakmai vezetője rámutatott: a 14 év alatti gyerekek közül 440 ezren aktív könyvtárhasználók, a cél, hogy ez tovább növekedjen. A nap során az előadók számvetést adtak a megyei könyvtárakban bemutatott könyvtár-pedagógiai mintaprogramokról és fejlesztésekről, valamint a könyvtárosok által fejlesztett könyvtár-pedagógiai mintaprogramokról.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négysávosra bővül a régi ötös út a sztrádáig - Szeged a kormánytól remél félmilliárdot csak a tervezésre

Négysávosra bővül a régi ötös út a sztrádáig - Szeged a kormánytól remél félmilliárdot csak a tervezésre
A négysávossá bővített sztrádafelhajtónak pedig minden szegedi örülhet. Tovább olvasom