Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

A John Bull a Top 100-ban

A Népszabadság Top-kiadványainak legújabb kötete a száz legjobb magyar éttermet mutatja be. Ebben egyetlen szegedi vendéglő szerepel, a John Bull Pub.
Nemcsak a konyha jó, hanem a hangulat is. Fotó: Schmidt Andrea
A Wittman fiúk nyomában alcímet viseli a száz legjobb magyar étteremről megjelent Népszabadság Top-kiadvány. A szerkesztők a kötet előszavában meghajolnak a napilap kolumnista párosának nagy sikert arató sorozata előtt, és azt írják, nem állt szándékukban utánozni őket. Az utánérzés ennek ellenére kiütközik – de ez nem vált a kiadvány kárára.

Az álruhában Szegedre érkező étteremtesztelők a John Bull Pubban estebédeltek – a napszakra onnan lehet következtetni, hogy a szomszédos Ondola fodrászat Gedeon bácsija az étkezés végére éppen bezárt. A szerzők 15 pontot adtak a John Bull teljesítményére, ami Csiszár Tamás, az éttermet működtető Public '96 Kft. egyik tulajdonosa szerint nagyon jó eredmény, mert több híres budapesti vendéglátó helyet leköröztek. Az adható maximális pontszám mellesleg 20 volt.

A vezető azt mondja utólag, nem vették észre, hogy megfigyelik őket. A próbaestebéd tavaly történt, ezt akkor tudták meg, amikor a kötet megjelenése előtt telefonált a kiadó. Úgy értesült Csiszár Tamás, hogy az újságírók több szegedi vendéglőt végigjártak, ahogy az lenni szokott, előzetes tájékozódás, ajánlás alapján. Arra a kérdésre, nem szokatlan-e, hogy egy franchise rendszerben működő étterem került be a Top 100-ba, azt válaszolta Csiszár Tamás: az angol cég csak az étterembelső kialakítását, berendezését írta elő, valamint a sör márkájának kizárólagosságát, a többi, például a tesztelésben legnagyobb szerepet játszó étlap a saját szellemi termékük. Ők ebben tudnak pluszszolgáltatást nyújtani a vendégeknek.

Az elismeréshez – amiben a vezető szerint a szubjektivitás hatalmas szerepet játszik – eddig még senki sem gratulált. Ők pedig teszik a dolgukat tovább.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pindroch Csaba menyasszonyával együtt játszik Szegeden

Pindroch Csaba nem hisz a véletlenben, csupán a lehetőségben. Azt mondja, hogy jelenleg a csúcson… Tovább olvasom