Délmagyar logó

2019. 06. 25. kedd - Vilmos 20°C | 30°C Még több cikk.

A jövő operasztárjait ünnepelték: átadták a nagyszínházban a X. Simándy József Énekverseny díjait - galéria, videó

A jövő operasztárjait ünnepelték: átadták a nagyszínházban a X. Simándy József Énekverseny díjait - galéria, videó
Szeged - A jubileumi X. Simándy József Énekverseny díjait vasárnap este adták át a nagyszínházban megrendezett gálakoncerten. A három korcsoport győztesei: az elsőé Papp Viktor tenor, a másodiké Josipa Bilic szoprán, a harmadiké - megosztva - Ninh Duc Hoang Long tenor és Antonia Dunjko koloratúrszoprán.
A szegedi szimfonikusok közreműködésével, a zsűritag Gyüdi Sándor színigazgató vezényletével rendezték meg vasárnap a nagyszínházban a jubileumi, X. Nemzetközi Simándy József Énekverseny díjátadó gáláját.

Az első korcsoportban harmadik helyezést ért el Zajkás Boldizsár basszus, második lett Szenthelyi Krisztián bariton, a 150 ezer forinttal járó első helyen pedig Papp Viktor tenor végzett, aki Kiss B. Attilától átvehette az MMA 300 ezer forintos különdíját is.
Átadták a  X. Simándy József Énekverseny díjait. Fotó: Kuklis István (galéria)
A második korcsoportban harmadik lett Koncz Regina szoprán és a szegedi Pánczél Klaudia mezzoszoprán, a második díjat Kiss Judit Anna mezzoszoprán kapta, az 500 ezer forintos első díjat Josipa Bilic szoprán nyerte el.

A harmadik korcsoport harmadik díjasa Banai Sára mezzoszoprán lett, második díjat nem adtak ki, a legérettebb korosztály viadalát – melyben MA szakos egyetemi hallgatók és ifjú művészek indultak – a vietnami Ninh Duc Hoang Long tenor és a horvát Antonia Dunjko koloratúrszoprán nyerte, övék lett megosztva a verseny gáláns magánszponzora, Bárdossy Mária által felajánlott 1 millió forintos fődíj.
Átadták a  X. Simándy József Énekverseny díjait. Fotó: Kuklis István (galéria)
Idén is rengeteg különdíjat ajánlottak fel a verseny támogatói és a zsűri tagjai. Több versenyző meghívást kapott a strasbourgi operastúdióba, fellépési lehetőséget az Operaház, a Műpa, a Magyar Rádió és a szegedi színház és a szimfonikusok koncertjeire.A névadó operaénekes özvegye, Simándy Józsefné Jutka asszony felidézte a legendás tenorista szegedi indulását, pályafutását és gondolatait, köszönetet mondott a verseny megszervezéséért Temesi Mária professzornak és a városnak. Ókovács Szilveszter, az Operaház főigazgatója és a nemzetközi zsűri elnöke magas színvonalúnak értékelte a viadalt, és azt kérte a döntéshozóktól, szponzoroktól is: szeressék ezt az énekversenyt, és a jövőben támogassák nagyvonalúbban.

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szigyártó Szandra az évad legjobb női táncművésze

Díjátadóval egybekötött gálaesttel ünnepelte vasárnap a tánc világnapját a Nemzeti Táncszínház és a… Tovább olvasom