Délmagyar logó

2019. 05. 22. szerda - Júlia, Rita Még több cikk.

A kábítószer-élvezők száma egyre nő

Csökkent az emberölések, a lopások és a betörések száma, kevesebb baleset történt a megye országútjain az elmúlt évben. A kábítószerrel való visszaélések száma azonban még soha nem volt ilyen magas. a nyomozási és felderítési eredményesség közel három százalékkal volt magasabb 2005-ben, mint egy évvel azelőtt.
– Kiegyensúlyozott munkát végzett a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság az elmúlt esztendőben – mondta Lukács János dandártábornok a rendőrség előző éves tevékenységét értékelő sajtótájékoztatón. A százezer lakosra jutó bűncselekmények számát tekintve Csongrád megye a tizenegyedik helyen áll az országban, ami átlagos méretű „fertőzöttséget" jelent.

A bűnesetek száma az ezredfordulótól folyamatosan csökkent, a nyomozási és felderítési eredményesség közel három százalékkal volt magasabb 2005-ben, mint egy évvel azelőtt. Kevesebb az emberölés: 2004-ben tizenhárman, tavaly négyen haltak erőszakos halált. A legsúlyosabb problémát tavaly a kábítószerrel való visszaélések jelentették: 312 alkalommal kellett intézkedni a rendőrségnek. – Ekkora esetszámra az elmúlt fél évtizedben nem volt példa – mondta Lukács János, aki a család szerepének fontosságát hangsúlyozta.

A korábbi évekhez képest tavaly többen ültek ittasan a volán mögé, a személyi sérüléssel járó balesetek száma mégis csökkent. Kivételt a halálos balesetek jelentettek: 2004-ben negyvenheten, tavaly ötvenöten haltak meg a megye országútjain. A vagyon elleni bűncselekmények közül jelentősen csökkent a lopások, a lakás-, és egyéb betörések száma, míg a rablások és személygépkocsi lopások száma emelkedett. A Csongrád megyei rendőrség leginkább „tanyaprogramjára" büszke: amíg az idősek és egyedül élők elleni bűncselekmények száma az ország többi részén nőtt, Csongrád megyében erre alig akadt példa.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kíváncsiság és empátia

Ezek a hetek sokak számára a döntéskényszer hetei: február közepéig-végéig választani kell a… Tovább olvasom