Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | -1°C Még több cikk.

A Kacagódaltól a Zümmögő kórusig

Johann Strausstól Kálmán Imréig a legnépszerűbb operettszerzők melódiái csendülnek fel pénteken este az újszegedi szabadtéri színpadon, ahol szombaton este már olasz és francia operaslágereket hallhat a publikum sztárénekesek előadásában.
Az Amszterdamban élő Szabó F. Attila és az Audit&Audio Kft. idén nyáron is megszervezte az újszegedi szabadtéri színpadon az elmúlt években már sikert aratott Strausstól Kálmánig című reprezentatív operettkoncertet. Johann és Josef Strauss, Carl Zeller, Leo Fall, Suppé, Offenbach, valamint Huszka Jenő, Jacoby Viktor, Lehár Ferenc és Kálmán Imre több mint harminc örökzöld slágere csendül fel majd fel pénteken este fél 9-től a Budapesti Operettszínház fő-zeneigazgatója, Makláry László vezényletével. Közreműködik a szegedi szimfonikusokból alakult Strauss Zenekar, a Grinzing Vocal és Szegedi Nemzeti Színház tánckara.

Az áriákat, dalokat és duetteket opera- és operettsztárok, Kállay Bori, Fonyó Barbara, Fischl Mónika, Kékkovács Mara, Andrejcsik István, Berkes János, Peller Károly és Vadász Dániel előadásában hallhatja a közönség. Fellépnek a 2004-es Országos Simándy József Énekverseny szegedi díjnyertesei, Rácz Rita és Cseh Antal is. A gála műsorán az ismert slágerek mellett olyan darabok részletei is szerepelnek, amelyeket ritkán hallhatnak a műfaj szerelmesei. Többek között Huszka Jenő Gül Baba, Erzsébet, Kálmán Imre Bajadér, Zeller Madarász és Suppé Boccaccio című operettjéből is felcsendülnek fülbemászó dallamok. Az olyan örök sikerszámok sem hiányoznak az összeállításból, mint a Kacagódal és a Pezsgődal a Denevérből, a Vilja-dal a Víg özvegyből, a Szép város Kolozsvár... és a Mondd meg, hogy imádom a pesti nőket... a Marica grófnőből.

Szombaton este Gounod, Bizet, Offenbach, Donizetti, Rossini, Verdi, Mascagni és Puccini operáiból hangzanak el olyan népszerű részletek, mint például a Habanera, a Virág-ária (Carmen), a Te Deum, a Levél-ária (Tosca), Valentin imája (Faust), Gilda áriája, Kesztyűária (Rigoletto), Pezsgő-duett, Violetta és Germont áriája (Traviata) és a Zümmögő kórus (Pillangókisasszony). Zárásul nápolyi dalokat (O sole mio, Funiculi, Funicula) énekelnek a közreműködők. A Szegedi Szimfonikus Zenekart és a Vaszy Viktor Kórust Koczka Ferenc, a szegedi színház karigazgató-karmestere vezényli. Fellép Fonyó Barbara, Fischl Mónika, Szolnoki Apollónia, Andrejcsik István, Berkes János, Gyimesi Kálmán és Vadász Dániel. Mindkét gálakoncertet Toronykőy Attila rendezi. A mindkét előadásra jegyet váltók 10 százalék kedvezményt kapnak, további 10 százalék kedvezmény jár a nyugdíjasigazolvánnyal rendelkezőknek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elbocsátották a pickeseket

Kiadták a papírokat, és kész – mondták azok a tegnap óta már csak volt pickesnek számító… Tovább olvasom