Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

A keceli csecsemőt géppel lélegeztetik

Továbbra is lélegeztetőgépen van a kisebbik keceli testvér. Az öt hónapos Csongor vérét lecserélték, csütörtök éjjel újra kellett éleszteni. A szegedi gyermekklinikán sosem volt még ilyen fiatal mérgezéses beteg.
– Még nincsenek jól a gyerekek – válaszolta érdeklődésünkre a súlyos mérgezés miatt a szegedi gyermekklinikára szállított keceli testvérpár édesanyja. A fiatal nő folyamatosan a két kisfiú mellett van, az intenzív osztályról kérésünkre tegnap csupán egy percre lépett ki, de interjúra nem vállalkozott.

Pénteki lapszámunkban beszámoltunk róla: a kétéves Istvánt és az öt hónapos Csongort mérgezés miatt szállították Kecelről Szegedre. A kisebbet mentőhelikopterrel, a nagyobbat rohamkocsival. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságtól kapott információ szerint a csecsemővel testvére Neocidol 600 EC nevű, élősködők irtására szolgáló, állatgyógyászatban használt szert itatott, majd ő is ivott a méregből.

Túri Sándor professzor, a gyermekklinika igazgatója úgy tájékoztatott: csütörtök éjjel a fiatalabb testvért újra kellett éleszteni, és vércserére is sor került. Mindkét gyermeket speciális ellenszerrel kezelték, amit az országos toxikológiai intézetből kapott a gyermekklinika. Az enzim értékek mindkettejüknél javultak, de a csecsemő még mindig lélegeztetőgépen van. A professzor elmondta: ennyire fiatal mérgezéses betegük, mint az öt hónapos baba, még nem volt.

– Nem nevezném bravúrnak, az a fontos, hogy a gondviselés segítsen – válaszolta arra felvetésre: orvosi bravúrnak számít-e, ha Csongor felépül.
Az idősebb testvér egyébként azért férhetett hozzá az ampullához, mert a család lakásfelújítást végez, így a házban nagy a felfordulás. Úgy tudjuk, a család a kutyát akarta kezelni a szerrel. Információink szerint a gyerekek korábban olyan gyógyszert kaptak, amely ampullában volt. István valószínűleg édesanyjától láthatta, hogy feltöri az üvegcsét, és őt utánozta.

A rendőrség az ampullát lefoglalta, helyszíni szemlét tartott. A családdal együtt élő nagymamát tanúként hallgatták ki. Az édesanyát nem, mert a rendőrségi szóvivő, Mihályné Bornemisza Eleonóra szerint nem volt kihallgatható állapotban. A gyerekek édesapja kamionsofőr, ő az eset alatt külföldön tartózkodott, de a történtek miatt elindult haza. A rendőrség ismeretlen tettes ellen életveszélyt okozó testi sértés vétségének gyanúja miatt indított nyomozást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

GAZ 69-ből Mercedes

A domaszéki Szekeres Gábor szerelésmániás autóépítő. Saját kútfőből tervez, végeláthatatlanul alkot.… Tovább olvasom