Délmagyar logó

2019. 06. 24. hétfő - Iván 19°C | 27°C Még több cikk.

A képviselőséget választotta Csapó

Az önkormányzati képviselőség mellett döntött, így nem maradhat lakossági érdekvédelmi megbízott Csapó Balázs. Az érdekvédelmi munkát a Szegedért Egyesületen belül szeretné folytatni.
Csapó Balázs: A funkció kísérlet volt. Fotó: Miskolczi Róbert
Csapó Balázs lakossági érdekvédelmi megbízottnak az alakuló közgyűlés után harminc napon belül kellett döntenie arról, hogy távozik posztjáról és megtartja önkormányzati képviselői mandátumát (a Szegedért Egyesület jelöltjeként listáról jutott a közgyűlésbe), vagy fordítva: marad érdekvédelmi megbízott és lemond a képviselőségről. A köztisztviselői és képviselői poszt ugyanis összeférhetetlen.

A harmincnapos határidő ma jár le. Csapó csütörtökön Botka László polgármesterrel tárgyalt, majd úgy döntött: a képviselőséget választja. Lapunknak elmondta, szerette volna folytatni korábbi munkáját, de csak akkor, ha az ombudsmani hivatal önálló intézményként működne és közvetlenül a közgyűlés alá tartozna. Erre azonban nem kapott ígéretet.

– Az általános igazgatási iroda vezetője a főnököm, közben az ő munkájával kapcsolatos bejelentésekben is eljártam. A jegyző a munkáltatóm, de számtalan bejelentés vonatkozott az ő munkájára. Ezt nevezik úgy, hogy gúzsba kötve táncolni.

Csapó azonban azzal, hogy lemond az ombudsmani posztról, nem mond le az érdekvédelemi munkáról. Úgy tervezi: a Szegedért Egyesületen belül folytatja a lakossági érdekvédelmi munkát. Ezzel egyszerre lesznek tágabbak és szűkebbek a lehetőségei.
– Az iratokba már csak jegyzői engedéllyel tekinthetek be, ugyanakkor több ügyet hozhatok nyilvánosságra.

Szerinte erre a munkára akkor is szükség lenne, ha korábbi posztját betöltenék.
– A Csapó Balázsé egy egyszerű ügyintézői funkció volt. Ő erről összeférhetetlenség miatt lemondott, amit tudomásul vettünk – reagált Mózes Ervin jegyző. Hozzátette: a lakossági érdekvédelmi megbízott funkció egy „kísérlet" volt, amit Csapó távozásával nem töltenek be. Az érdekvédelmi munkában azonban nem keletkezik űr. A panaszokkal illetékesség szerint minden iroda foglalkozik, továbbra is működik a belső ellenőrzés, a zöldszám.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Valentin gyorsan motorra pattant

Tavaly betegsége miatt nem tudott részt venni Valentin a babafotózáson, idén viszont már nem maradt… Tovább olvasom