Délmagyar logó

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 0°C | 10°C Még több cikk.

A Kétfarkú Kutya újra megnyilvánult

Négypárti Szemészedést hirdetett és a Vadember Securityvel őriztetett területet. A Kétfarkú Kutya Párt már csak elvétve politizál, de néhány plakátot ezúttal is gyártott.
sokan rácsodálkoznak az álgagyira. Fotó: Frank Yvette
Négypárti Szemészedés! Félretéve az ellentéteket, eltekintve a véleménykülönbségtől, és elfeledve, hogy nem szeretjük egymást, most csak önöknek közös szemétszedést tartunk – hirdeti Szegeden egy „választási plakát". A hirdetmény szervezőként az MSZP-t, a Fideszt, az SZDSZ-t és az MDF-et nevezi meg, a helyszínről és az időpontról annyit mond: szabadon választott. A felhívásban a szervezők azt írják: nem a választások miatt csinálják, hanem a szebb és biztonságosabb világért. A közös akcióra a jelöltek is eljönnek, igaz, szemetet nem szednek, de beszélgetni lehet velük. „Kérjük, hozza el kopogtatócéduláját! A választások miatt csináljuk!" – áll a plakát végén. Látszólag választási, valójában a politikától távol álló hirdetményeket többet is találtunk Szegeden.

Például ezt: Szent István, államalapító. E-mail: istvan.szent@magyarorszag.hu. István legjellemzőbb tulajdonságai, hogy fél óra alatt bármilyen államot képes megalapítani, két év alatt pedig katolicizál.
Ezt a területet a Vadember Security biztosítja. Árpád vére, hejj! – figyelmeztet a harmadik hirdetmény, nyomatékul két marcona fiatalember rajza az illusztráció.

A plakátokon ugyan sem egy-, sem kétfarkú kutya nem szerepel, mégis megkerestük az országgyűlési választások előtt ismertté vált Kétfarkú Kutya Párt szegedi szóvivőjét, Kovács Gergelyt, aki közölte: a plakátokhoz valóban van köze a kutyának, de a négylábú már csak elvétve politizál.

– Beleuntam, még egyszer ugyanazt felesleges volna csinálni. A politika mostanában úgyis tökéletes paródiája önmagának. Mi egyébként sosem hazudtunk – fogalmazott a szóvivő. Hozzátette: e-maileket ugyan kapott, hogy folytassa a kampányt, de mégis úgy döntött: nem politizál.

A tüntetést azonban a kutya nem hagyhatta szó nélkül. Miután esti sétáján összefutott a demonstrálókkal, megalkotta a Vadember Security plakátot. „Katonaruhában, Árpád-sávos zászlóval Petőfinek hiszik magukat a múzeumnál. Ezek a honvédek ártanak legtöbbet az országnak " – ismertette a párt álláspontját a szóvivő.

Bár a kampányba ezúttal csak mellékesen szállt be, a kutya nem pihen. Új szakterülete a fiktív termékek reklámozása és a nem létező vállalkozások hirdetése.

A Kétfarkú Kutya Párt honlapja: www.mkkp.hu

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Választási ígéretek színesben és fekete-fehérben

Szeged a jövő városa! Polgármester A-tól Z-ig. Ébresztő, Szeged! E címekkel jelentettek meg… Tovább olvasom