Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

A kétharmad út májusra készül el

A hódmezővásárhelyi Hódút Kft. és a debreceni Debmut Rt. alkotta konzorcium nyerte a szegedi nyugati elkerülő út második szakaszának megépítésére kiírt versenyt. A 3,3 kilométer hosszú szelvény jövő májusra készül el.
Indulhat a Szegedet nyugatról elkerülő út második szakaszának építése. A munkára kiírt versenyt a Hódmezővásárhelyi Útépítő (Hódút) Kft. és a Debreceni Magas-, Mély- és Útépítő (Debmut) Rt. alkotta konzorcium nyerte – jelentette be Botka László szegedi polgármester tegnap, a pályázat eredményhirdetése alkalmából.

Decemberben adták át az elkerülő út első szakaszát: a Bajai utat és Szabadkai utat összekötő, 2,2 kilométer hosszú szelvény 1 milliárd 57 millió forintba került. A második ütemben 3,3 kilométer hosszú szakasz épül a Bajai úttól a kiskundorozsmai RO-LA terminálig. A 2,1 milliárd forint értékű beruházással az elkerülő út kétharmada lesz készen; a harmadik ütemre a vasúti felüljáró és az M5-öshöz csatlakozó szakasz megépítése marad.

A beruházás több szempontból is fontos szerepet játszik majd Szeged közlekedésében. Mentesíti a várost a délre tartó kamionforgalomtól, összeköti az M5-ös autópályát, a kamionok vasúti továbbszállítását szolgáló RO- LA terminált, a repülőteret, a kereskedelmi kikötőt és a leendő logisztikai központot. Ezenfelül gazdasági feltáró útként a befektetőket is vonzza majd az ipari körzetben beépíthető területekre.

A városi önkormányzat az elkerülő első szakaszának építését a földterület ingyenes átadásával, a második ütemet pedig a kisajátításokra fordított 50 millió forinttal segítette. A beruházás végső határideje 2006. december 31., de az ígéret szerint a munka már május végére elkészül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy hét múlva: SZIN

Egy hét múlva megnyitja kapuit a zenei és művészeti zarándokhellyé átlényegülő Partfürdő. A Szegedi… Tovább olvasom