Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

A kétméteres kerítést átugorva támadt a nőre Zeusz

Szeged-Szőreg - A kétméteres kerítést átugorva támadt egy kistestű kutyára egy német boxer–staffordshire terrier keverék Szőregen. A kiskutyát sétáltató idős asszonyt is megharapta. A gazdája ellen gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés miatt indult eljárás, az ebet megfigyelik.
Kutyatámadás történt a hétvégén Szőregen. Egy idős asszony a Rózsatő utcában sétáltatott egy kistestű kutyát, amikor az egyik ház udvarából, a több mint két méter magas kerítésen átugorva egy nagytestű német boxer–staffordshire terrier keverék kutya támadt az ölebre.

A bullok nem felejtenek

– A kutyák ösztönlények. A kutyatámadás soha nem a kutya, hanem a gazda hibája. Zeuszt rossz körülmények közül fogadta be mostani gazdája. Korábban verték, éheztették, a többi kutya is támadta. Egy bull típusú kutya ezt soha nem felejti el – mondta Filó Andor kick-box-bajnok, a Filo Team Állatvédő Egyesület vezetője. A közismert sportoló az Orpheus Állatvédő Egyesülettől kapott 300 négyzetméteres területen foglalkozik mentett bull kutyákkal.
A megrémült asszony kiabálni kezdett, lehajolt, hogy felvegye a földről az ölebet. A harci kutya ekkor őt is megharapta. Az asszony nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett.

A szemtanúk értesítették a rendőrséget, majd a hatósági állatorvos és később az Orpheus Állatvédő Egyesület által működtetett állatvédelmi központ munkatársa is a helyszínre érkezett. A kutyát addigra gazdája már visszavitte az udvarba.

– A kollégáink megtették az ilyenkor szükséges intézkedéseket: adatgyűjtést végeztek, szemlét tartottak. Gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt indult büntetőeljárás. A Szegedi Rendőrkapitányság vizsgálja az eset körülményeit – közölte a Csongrád Megyei Rendőrfőkapitányság sajtóreferense.

Seres Zoltán, az állatvédő egyesület vezetője elmondta, a kutya nem volt veszettség ellen beoltva. A szakértő szerint a kutyaharapások nagy részét az emberek irracionális magatartása okozza. – Ne hadonásszunk semmivel, ne kiabáljunk, ne fordítsunk hátat a kutyának, és ne szaladjunk el. Ez a kutya nem öleb, megfelelő gazdát igényel. Csak gyakorlott, a kutyákat jól ismerő emberek tarthatnának ilyeneket – magyarázta Seres.

A kutyatámadás soha nem a kutya, hanem a gazda hibája. Fotó: Frank Yvette
A kutyatámadás soha nem a kutya, hanem a gazda hibája. Fotó: Frank Yvette

A Zeusz névre hallgató kan kutya jelenleg 14 napos karanténját tölti az Orpheus algyői állatvédelmi központjában. Ottjártunkkor, hétfő délelőtt Zeusz semmi jelét nem mutatta agressziónak, az idegenekhez farkcsóválva közelített.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dolly szagolta ki a duplafedelű bőröndbe rejtett kábítószert

22 éves albán nő csempészett kábítószert Röszkénél. 4 csomyag, 3 kilónyi marihuánát találtak a csomagjában. Tovább olvasom