Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

A kiadók készülnek a könyvhétre

Javában készülnek a szegedi kiadók az egy hónap múlva kezdődő 77. ünnepi könyvhétre: több helybeli szerző jelentkezik új kötettel és számos különlegesség is szerepel majd a kínálatban.
A legtöbb szegedi szerzővel dolgozó Bába Kiadó 16 új kötettel jelentkezik majd a könyvhéten. Majzik István ügyvezető elmondta: kilencedik alkalommal jelentetik meg a Szegedtől Szegedig antológiát, amelyben a hagyományokhoz híven versek, novellák, drámarészletek és művészeti írások is helyet kapnak. Kollégánk, Horváth Dezső A muraközi ló, valamint Tóth Béla Tiszajárás és Veszelka Attila A Pipás Pista című kötete is érdekesnek ígérkezik. Hasonmás kiadásban jelentetik meg Baranyai Zoltán 1922-es nevezetes kötetét, A kisebbségi jogok védelmét. Bagaméry László negyvenéves újságírói pályája során írt legjobb cikkeit gyűjtötte össze a Ring című kötetben.

A Lazi Kiadó slágere egy Márai-könyv, a Március, amelyben a népszerű író 1918 és 1922 között megjelent publicisztikai írásai szerepelnek. Nyírő József regénye, az Isten igájában és Reményik Sándor válogatott hazafias versei, a Csonka tornyok is sikerre számíthat. A kiadó vezetője, Lázár István szerint igazi különlegességnek számít az egykor Nobel-díjra is jelölt, de mára szinte elfeledett Tormay Cécile kötete, az Örök Magyarország. A Fekete István-sorozat az Erdély című novelláskötettel bővül.

A Tiszatáj kiadja Baka István életműsorozatának 3. kötetét Publicisztikák, beszélgetések címmel. Olasz Sándor főszerkesztő elmondta: kötetben soha meg nem jelent szövegeket is talál majd az olvasó Németh László Naplójában, amely a '30-as évek végétől 1974-ig keletkezett naplóbejegyzéseket adja közre.

Az Agapé Ferences Nyomda és Kiadó újdonsága a XVI. Benedek, a német pápa című kötet, amely Joseph Ratzinger életútját mutatja be színes képekkel.

A június 8-án induló 77. ünnepi könyvhétre a Grimm Kiadó angol és német nyelven is megjelenteti Szeged útikönyvét, valamint elkészült a nagy sikerű tanulószótárak sorozat angol verziója is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Anna-kúti csomópont: átépítés két év múlva

Az Anna-kúti csomópontot csak két év múlva építik át. A képviselő-testület pénteken dönt arról, ki… Tovább olvasom