Délmagyar logó

2019. 07. 22. hétfő - Magdolna 21°C | 31°C Még több cikk.

A király(nő) is parázik

Hiába uralkodó valaki, ha egyetemre jár, a vizsgaidőszak rá is vonatkozik. Butora Sárát, vagyis az Egyetem Arcát, és Soós László Viktort, alias Csillagszemű Juhászt a kollokviumok, szigorlatok fenyegető árnyékában arról kérdeztük: hogy tanul az ember, ha király(nő)?
Feltételeztük például, hogy szorgalma megduplázódik, csak azért, hogy példát mutasson. – Most, hogy így mondod, akár így is lehetne – mélázik el László, Sára pedig arról érdeklődik, ha a szerb szakon csak ketten vannak, ugyan kinek mutasson példát. Véleményünk szerint egyébként az Egyetem Arca a szorgalmasabb, ő reggel nyolctól hajnali kettőig tanul, míg a Csillagszemű csak délután veszi kezébe a könyvet. Igaz, neki kevesebb vizsgája lesz. A negyedéves, szerb–pedagógia–Európa-tanulmányok szakos Sára tizenöt, a másodéves, ének–történelem szakos László hét tantárgyból kollokvál vagy szigorlatozik. Előbbi a nyelvtörténet szigorlattól, utóbbi a középkor szigorlattól fél leginkább.

Mindketten kávéval tartják ébren magukat, Sára napi öt csészével is megiszik ilyenkor. Enni is többet szokott, mint szorgalmi időszakban, az étkezés ugyanis jó ürügy arra, hogy abbahagyja a magolást. László tanulás közben dzsesszt hallgat – ez inspirálja az egyébként zenével foglalkozó fiút –, Sára jobban szereti, ha csönd van. Egy fotó erejéig László kollégiumi szobájában hoztuk össze a királyi párt, ahol a Csillagszemű egyébként a kincstárt is őrzi, körülbelül négyezer darab egyforintost – a juhászvetélkedő idején gyűjtötték a szegedi járókelőktől.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiírták a pályázatokat az egynapos sebészeti ellátásra

Kiírták a pályázatokat az egynapos sebészeti ellátásra, a dokumentumokat május 31-éig lehet… Tovább olvasom