Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

A kirándulók szerint pezseg az élet Szegeden

Gyönyörűnek tartják Szegedet a városba látogató általános és középiskolás diákok. Lapunk munkatársa két kiránduló osztály nyomába szegődött.
A Veszprémből érkezett diákok a város egyik nevezetességével, a Pick-szalámival ismerkednek. Fotó: Frank Yvette
Vonattal érkeztek Szegedre a veszprémi Padányi katolikus gimnázium tizenegyedikes diákjai. – Már kilencedik óta szeretettünk volna Szegedre jönni. Próbáltuk minél olcsóbban megúszni a kirándulást, ezért jöttünk vonattal. Személyenként 15 ezer forintot kellett fizetni – árulta el Kovács Gyöngyi némettanár.

A diákok egy percet sem akartak elpazarolni a háromnapos kirándulásból – egyenesen a dóm felé vették az irányt. – Kedvesek voltak a plébánián, a hátizsákjainkat is otthagyhattuk – mondta a tanárnő. A fogadalmi templom környékén nagy volt a tolongás, az ország különböző pontjairól érkezett osztályok egymásnak adták a dóm kilincsét. – Ahogy ideértünk, máris ámulatba estünk. Gyönyörű a vasútállomás – mondta Wahab Rita, aki a dóm megtekintése előtt osztálytársaival a sétálóutca egyik fagyizóját kereste fel. Megállapították: a fagyi nagyon finom, és hangulatos a teraszos Kárász utca. – Itt legalább van élet. A sörkert is tetszett, talán bejövünk este – árulta el Berta Márton.

A diákok többsége most jár először Szegeden, de a Pick szalámit és – veszprémiek lévén – a Pick-Szeged férfi kézilabdacsapatát már ismerték. – Szeged szép, de a Pick Szegedet nem szeretjük – utaltak mosolyogva arra, szívük a Veszprém kézilabdacsapatáért dobog. Az osztálynak sűrű programot állított össze tanárnőjük: a dóm után a szerb templomot, a zsinagógát és a görög templomot is meglátogatták. Csak ezután mentek az újszegedi szálláshelyükre. – Este pizzázni voltunk, majd szabadprogram következett, ami leginkább sétával és fagyizással telt el.

Utána hajnalig buliztunk a panzióban. Pár üveg vörösbor is előkerült – mesélt első napi szegedi élményeiről Márton és Rita. A veszprémiek másnap busszal látogattak ki Ópusztaszerre, délután a Pick-múzeumban néztek körül, majd belevetették magukat a szegedi éjszakába. Volt, aki a rockkoncertre, más drum & bass partyra váltott belépőt.

Nem csupán a veszprémiek, de a kaposvári Kisfaludy utcai általános iskola hetedik osztályosai is Szegedet és környékét választották úti céljuknak. – Szatymazon lakunk egy fogadóban, ahol lovagolhatnak is a diákok. Szegedre egy napot szántunk – mondta Meggyes József testnevelő tanár. – Kisvasúttal jártuk körbe a várost, és a dómot is megnéztük. Minden nagyon szép és varázslatos, gyönyörű műemlékek vannak – áradozott Szegedről Bank Gabriella, aki bevallotta, először furcsa volt neki, hogy villamosok közlekednek az utcán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi világpremier Christopher Lamberttel

Világpremier lesz jövő héten Szegeden: A harag napja című magyar–angol koprodukciós filmet a… Tovább olvasom