Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

A környékbeliek régi vágya teljesül a rekonstrukcióval: százmilliót költenek a Klapka térre

Szeged - Hamarosan kezdődik a kivitelezés, így nem lehet majd megállni a Klapka téren, ugyanis a parkolók is megújulnak. Évtizedek után kapnak a környékbeliek egy multifunkcionális parkot, ami játszóteret és sportpályát is magában foglal.
A munkaterület átadása után 150 napja van a nyertes kivitelezőnek a Klapka tér rekonstrukciójára – tudtuk meg Péter Istvántól, a kivitelező HPQ Plus Kft. ügyvezetőjétől. Először körbekerítik a munkaterületet, azaz az egész teret a közműkiváltások és a közvilágítás kiépítése miatt. Mivel a jelenlegi parkolókat áthelyezik, másutt kell letenniük a sofőröknek autóikat. Jó hír azonban, hogy a felújítás után 24 jármű tud majd kulturáltan várakozni ott. Ivókút is lesz a megújult területen, továbbá a locsolórendszer csatlakozóit is kiépítik, hogy a későbbiekben ne kelljen felbontani a rendezett területet, ha fejlesztenének.
Százmilliót költenek a Klapka térre. Fotó: Frank Yvette - GALÉRIA

Szabó Sándor (MSZP) országgyűlési képviselő elmondta, a környékbeliek régi vágya teljesül a tér megújításával, és a parkolási káoszt is megszüntetik. Nagy Sándor (Együtt) városfejlesztési alpolgármester azt emelte ki, hogy három funkció kap helyet a területen: a nagykörút felőli részen pihenőpark lesz, a játszóteret áthelyezik és újabb eszközökkel bővítik, illetve aszfaltozott sportpályát alakítanak ki. A körzet önkormányzati képviselője, Binszki József (DK) emlékeztetett, a Botka László polgármesterrel előzetesen egyeztetett választási programjában is szerepelt a Klapka tér megújítása. Hozzátette, a terület jelenleg legelhanyagoltabb, nagykörút felőli részén zöldsávot alakítanak ki, ezzel csökkentve az autóforgalom beszűrődő zaját, porát.

A fejlesztés 100 millió forintba kerül, az összeget a város költségvetéséből fedezik.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tavaly sem hallgattak a parlamentben a megyei képviselők

A legtöbb önálló indítványt a négy Csongrád megyei egyéni választókerületben mandátumot szerzett képviselő közül Szabó Sándor (MSZP) nyújtotta be a parlamentben 2017-ben. Tovább olvasom