Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

A környéken kerekezik a Csongrád Megyei Múzeumok igazgatója

Szeged - Jeles és ismert személyiségeket kérdezünk sorozatunkban arról, milyen programot választanak maguknak a hét végén, és azt szívesen ajánlják-e másoknak is. Ezúttal dr. Zombori István, a Csongrád Megyei Múzeumok igazgatója mondja el, mivel tölti a szabadidejét.
Többnyire családi körben, otthon vagy a szabad levegőn lazít dr. Zombori István. Sokrétű feladatai mellett örül, ha szombat-vasárnap együtt lehet feleségével és három gyermekével. Gyakran a szabadnapjain is előbújik belőle a muzeológus, ilyenkor magánemberként mutatja meg a szűkebb-tágabb rokonságnak az új kiállításokat és a többi érdekességet, amivel szembekerül a dolgos hétköznapokon.

A családi programokat a kulturális újdonságok mellett az időjárás alakítja náluk. – Telente, amikor jobban beszorulunk a lakásba, szeretünk nagy családi ebédeket szervezni, főzőcskézünk, beszélgetünk, élvezzük, hogy végre együtt tölthetjük az időt. A mostani hétvége szombatján is családi ebéd lesz születésnapi tortával, vasárnap viszont munka, mivel a következő héten két előadást is kell tartanom, így erre készülök – meséli. Amint tavasziasra fordul az időjárás, az igazgató feleségével és gyerekeivel kerékpáron barangolja be Szegedet és tágabb környékét.

A biciklitúrákat szombat vagy vasárnap délutánra tervezik. – Olykor csak a környéken kerekezünk, de sokszor elmegyünk egészen Röszkéig, Gyálarétig, vagy Marosleléig, végig a körtöltésen. Már a töltésen is rengeteg a látnivaló, érdemes figyelni a természet változásait, az őzeket és a többi állatot. És persze jólesik megmozgatni a tagjaimat, mert munka közben rengeteget ülök.

A Szeged–Röszke–Gyálarét útvonal a maga harminc kilométerével már komolyabb túrának számít, így hazafelé pihenésképpen betérnek valahová egy üdítőre vagy egy fröccsre. Ha jó az idő, Szegeden belül is a természeté a főszerep: tavasszal és nyáron gyakran megfordul a család a füvészkertben és a vadasparkban is.

Az igazgató azt ajánlja az olvasóknak, ismerjék meg ők is Szegedet és tágabb környékét. Aki még nem járt az Emlékpontban, látogasson át Hódmezővásárhelyre, mert az izgalmas belső és a programok mellett maga az épület is figyelmet érdemel. Szegeden érdemes kimenni az alsóvárosi templomhoz, rácsodálkozni az előtte álló szoborcsoportra, és megnézni a felújított, gyönyörű templombelsőt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kardos Imre az öccsét szerette volna filmezni

Szeged - A haditudósító Kardos Imre az édesanyjával
A Délmagyarország egykori munkatársa, a… Tovább olvasom