Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

A környezetvédelmi felügyelőség új igazgatója: Némethy Tímea - Nem akar a cég arca lenni

Csongrád megye - Ezer szállal kötődik a vízhez és a környezetvédelemhez a szegedi Némethy Tímea. Legújabban a zöldhatóság igazgatója. Célja, hogy a felügyelőség nyitottabb, gyorsabb, rugalmasabb legyen. Hobbija a családja.
Némethy Tímea, a megjegyezhetetlen nevű zöldhatóság, az Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség (közkeletű régi nevén Atiköfe) új igazgatója dinamikus egyéniségével épített karriert egy cseppet sem nőies szakmában. Most sem ül elefántcsonttoronyban; reggelente végiglátogatja a Felső Tisza-parti hatóság irodáit, napi szinten betekint a nagy ügyek aktáiba, hogy a térséget érintő jelentős hatósági eljárásokról friss és naprakész információkkal rendelkezzen. Az ilyen stílusú vezetésnek az a hátránya, hogy sokkal több energiába, időbe kerül, mintha  csak a cég arca akarna lenni.

– Az eddigi korrekt munkavégzésen túl tapasztaltabb kollégáim rutinjára és a fiatalok friss, ütőképes szaktudására alapozva nyitni, finomítani, fejleszteni szeretném a rendszert a kőbe vésett jogszabályi keretek között. Idilli az lenne, ha az ügyfelek az egész felügyelőség, sőt az ország területén azonos típusú ügyek esetében mindenütt ugyanolyan elbírálást és engedélyt kapnának – vázolja a lehetőségeket. Az első hónapokban elvégeztetett a kollégáival egy térinformatikai képzést, hogy a legkorszerűbb technológia segítségével átfogóan, hatékonyan és gyorsan tudjon gondolkozni és dolgozni a felügyelőség. Másik főszempont a határidők betartása és betartatása, hogy a felügyelőség kiléphessen a „szükséges rossz" kategóriájából. Ez annyit jelent, hogy bár továbbra is engedélyező és ellenőrző hatóság marad, amely száraz tényekkel dolgozik, lehetőségeihez mérten támogatja a dél-alföldi régió fejlődését.
 
Némethy Tímea szeret naprakész lenni. Fotó: Frank Yvette
Némethy Tímea szeret naprakész lenni.
Fotó: Frank Yvette

Mi kell ehhez? Az igazgatónő úgy látja: rugalmas, nyitott, áttekinthető és gyors ügyintézéssel segíthetik a pályázatok és beruházások lebonyolítását a kezdetektől a megvalósulásig. Ennek érdekében megerősítették Zöld Pont ügyfélszolgálatukat, amely most már hétfőn és csütörtökön egész nap, a többi napon délelőtt érhető el személyesen, de levélben, telefonon, faxon és e-mailen is rendelkezésre állnak. 

Hobbija a családja

Némethy Tímea Szegeden született 1971-ben. A Tisza-parti gimnázium vízügyes szakán érettségizett, első diplomáját a bajai főiskola vízügyi-környezeti építőmérnök szakirányán szerezte. Tanulmányi ösztöndíjasként szerződött a szegedi környezetvédelmi felügyelőséghez. Második diplomáját a szegedi egyetem környezetvédő szakán kapta, hozzá ökotechnikusi képzést párosított. A zöldhatóság berkein belül töretlenül ívelt a pályája. Tavaly szeptemberi határozatlan idejű kinevezése előtt a komplex engedélyezési osztályt irányította. Szívesen úszik. Hobbija a családja, minden szabadidejét velük tölti. Vízügyes szakember férjével és 8 éves karatézó kisfiával sokat jár sportrendezvényekre.

Olvasóink írták

 • 2. szilléri 2011. január 16. 18:00
  „Legalább szakember és nem jogász-politikus!

  Végig járta a szamárlétrát, már optimizmusra add okot!

  Az elmúlt húsz évben mennyi ,,szakértő" hülyével kellett megküzdenünk ! Remélem változnak az idők és a szakigazgatási szervek élére is ,,szakembereket" neveznek ki!

  Sok sikert !”
 • 1. tol 2011. január 16. 11:01
  „nagyon magas a szerva...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az EDF Démász a belvízkárosultakért

Szeged - A belvíz az EDF Démász szolgáltatási területén rendkívüli károkat okoz, a lakóépületeket és… Tovább olvasom