Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 12°C Még több cikk.

A Kőrösy csapata a legjobb pénzügyben - Fotók

Hatodik alkalommal rendezték meg idén a PénzSztár Hazai és Határon Túli Magyar Középiskolák Pénzügyi, Gazdasági és Vállalkozási Versenyét.
Csütörtökön zajlottak a megyei selejtezők 23 helyszínen, amelyre a két előzetes online verseny alapján 115 csapat jutott be a több mint 1000 jelentkező közül. A 2013 óta működő verseny célja, hogy elősegítse a középiskolások pénzügyi ismereteit, és felkeltse érdeklődésüket, mert a szervezők szerint az általános műveltség része a gazdasági, vállalkozási és pénzügyi fogalmak elsajátítása.

A megyei selejtezőt Szegeden, a NAV Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatóságán tartották, három szegedi és két hódmezővásárhelyi középiskola csapatának részvételével. A szakmai zsűri Mokrai Mihály, a Pénzügyi Vállalkozások Országos Egyesületének elnöke, Szűcs Edit, a NAV Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatóságának főosztályvezetője, valamint Kocsis Valéria Bernadett, a Budapest Bank szegedi fiókjának vezetője volt.
 
 A PénzSztár versenyben négyfős Csongrád megyei középiskolás csapatok vetélkedtek pénzügyi tudásukkal. Fotó: Frank Yvette (Galéria)

A négyfős csapatok közül az első helyezést a Szegedi SZC Kőrösy József Közgazdasági Szakgimnáziumának Flöha nevű csapata érte el, ezzel továbbjutva a regionális döntőbe.

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hideg üzemmódban a közútkezelők - tartanak az ,,emeletes" csomóponttól - A tél idén sem marad el

Hideg üzemmódban a közútkezelők - tartanak az ,,emeletes
Nem az időjárásról, hanem a dátumról jutott az eszébe a közútkezelőnek, hogy beszámoljon a téli felkészülésről. Csongrád megyében 4600 tonna útszóró só és 114 gépkezelő várja a hideget és a havazást. Tovább olvasom