Délmagyar logó

2019. 06. 27. csütörtök - László 20°C | 33°C Még több cikk.

A közbeszerzés miatt késnek: nyáron kezdődhet a munka a Móra parkban

Júliusban foghatnak hozzá leghamarabb a szegedi Stefániától a Roosevelt térig terjedő terület rekonstrukciójához, amelynek részeként elbontják a medencés szökőkutat is.
– Folyamatban vannak a közbeszerzési pályázatok, az árajánlatok beérkezését április 6-áig várjuk, közben pedig március második felében tartunk egy helyszínbejárást a szóba jöhető kivitelezőkkel. Április 6. után következik
az ajánlatok elbírálása, majd a minisztériumi ellenőrzés – mondta el érdeklődésünkre Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester, akit arról kérdeztünk, mikor fognak hozzá a Móra park rekonstrukciójához és a Stefánia rehabilitációjához.

Tavaly márciusban írtuk meg, hogy idén tavasszal várhatóan átadják a munkaterületet a kivitelezőknek, és hozzálátnak a két belvárosi, Tisza-parti nagyprojekthez. Ebbe tartozik a hatvanas években épült, elavult gépészetű, víz- és energiapazarló medencés szökőkút bontása, és helyén az új vízjáték megépítése, a zöld terület rehabilitációja a Stefániától a Roosevelt térig összesen 1,1 milliárd forintból, valamint a Móra-múzeum és a vár felújítása 900 millióból.
Idén már nem biztos, hogy feltöltik a medencés szökőkutat. Fotó: Török János
Idén már nem biztos, hogy feltöltik a medencés szökőkutat. Fotó: Török János
Az alpolgármester azzal indokolta a munkák csúszását, hogy jelentősen hosszadalmasabbá váltak az uniós pénzből készülő beruházások közbeszerzési eljárásai. Elmondta, szerencsés esetben június végén köthetnek szerződést a kivitelezővel, utána adhatják át a munkaterületet. A Móra parki munkákra 300 nap áll rendelkezésre, míg a szintén ebbe a projektbe tervezett Vár utcai, korábbi postahivatali helyiség átépítésére és ott nyilvános vécé kialakítására 150 napot kap a kivitelező.

A munkák a tervek szerint a Belvárosi híd szegedi részén lévő támfal megerősítésével kezdődnek.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tízszázalékos béremelés az SZKT dolgozóinak

Lezárult az egyeztetés a Szegedi Közlekedési Kft. és a szakszervezetek között az idei béremelésről. Tovább olvasom