Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

A kulcsok és lakatok izgalmas éjszakája

Rendhagyó társkereső bulit tartottak a hét végén a Szegedi Ifjúsági Házban. Belépéskor a lányok nyakába egy lakattal, a fiúkéba egy kulccsal felszerelt szalagot akasztottak. Hogy melyik lakatba melyik kulcs illett – ezt kellett kideríteni.
Ibolya és Gábor együtt érkeztek. Fotó: Schmidt Andrea
– Bocs, megnézhetném, nyitja-e a kulcsom a lakatodat? – hangzott el többször is a kérdés a Szegedi Ifjúsági Ház kávézójában. A pénteki társkereső bulin ezt a játékos ismerkedési formát találták ki a szervezők, hogy a vendégek között elinduljon a kötetlen beszélgetés.

Az ötlet ódivatúnak tűnhet, ám ehhez a retrozenékkel fűszerezett buli tökéletes helyszínnek bizonyult. Habár az est elnevezése és zenei világa nem nevezhető modernnek, a buliba érkezők öltözéke annál inkább megfelelt a mai szokásoknak. A csajok ugyanis haspólóban, rövid szoknyában, magas sarkú csizmában feszítettek. A társkereső est mégis nehezen indult. A kávézó egyik sarkában a lányok, a másikban a fiúk tömörültek.

A lemezlovas mindent megtett, hogy közelebb hozza a lányokat és a fiúkat, de este 10 órakor még az Army of Lovers, azaz a szerelmesek hadseregének erotikával átszőtt dallamára sem mozdult senki – csak a bárpult felé. Később az elfogyasztott alkohol mennyiségével egyenes arányban növekedett a fiatalok bátorsága is. Több kulcs kezdte el keresgélni a lakatját. Miután ez sikerült, a lányok hellyel kínálták – ha jó fejnek tűnt, maradhatott. Ha nem, kulloghatott vissza a saját asztalához, majd pár korsó sör elfogyasztása után lélekben megerősödve próbálkozhatott másnál – egy kulcs ugyanis több lakatot is nyitott, ami a szervezők leleményességét dicsérte.

A kávézó megtelt, a tánctéren is egyre többen mozogtak az elmúlt évtizedek legnagyobb slágereire. Fél tizenkettőkor akár a megtelt táblát is ki lehetett volna tenni – ülőhelyet már nem talált az ekkor érkező. Horváth Anett három barátnőjével és egy fiúval érkezett társkeresőbe. – Az ötlet nagyon jó, csak a jó pasik körében kellene népszerűsíteni ezt a bulit. Azt hiszik, ide csak az idősebb korosztály jön szórakozni – mondta. S hogy a csinos lányok miért nem egy diszkót választottak ezen a napon? Úgy vélik, ott már nem lehet ismerkedni. Ide elsősorban a zene miatt jöttek: imádják ezt a stílust, de sem Anettnek, sem két szingli barátnőjének nincs ellenére egy kis flört. Sietve hozzátette: a fiú meghívhatja valamire, és ha rokonszenvesek egymásnak – haza is kísérheti.

A lányok elárulták: ha nagyon bejön nekik egy srác, ők kezdeményeznek, de egy ilyen jellegű bulin úgy illik, ha ezt a fiú teszi meg. Kis idő múlva már önfeledten csevegtek két fiatalemberrel. A csapat fiú tagja, Gábor elmondta: barátnője, Ibolya vette rá, hogy eljöjjenek. Attól függetlenül, hogy együtt vannak, kérték a lakatot és a kulcsot – a fiú kulcsa nem nyitotta a lány lakatját. – Azért nem vonunk le messzemenő következtetéseket ebből a dologból – mondta mosolyogva. A parketten is egyre kevesebb helyet lehetett találni; Demjén Ferenc Szerelemvonatára pedig elindult a vonatozás. Amilyen nehezen indult, olyan jól sikerült az este. A végén többen is azt mondták: szükség van ilyen bulikra.

Kiss Gábor Gergő

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gaált fegyelmivel bocsátották el

Fegyelmi terhe mellett elbocsátották tegnap a szegedi rendelőintézetből Gaál Istvánt, az intézmény… Tovább olvasom