Délmagyar logó

2019. 07. 23. kedd - Lenke 19°C | 30°C Még több cikk.

A külvárosi zöldben szeretnek szemetelni

A várost övező zöld sávok az illegális hulladéklerakás kedvelt célpontjai. A Szegedi Környezetgazdálkodási Kht. együttműködést kezdeményez a város hatékonyabb tisztántartására és a szemetelők megbüntetésére.
Sokféle papírhulladék, sörös- és üdítősdoboz, műanyag palack a cserjék, bokrok ágai között és sűrűn elszórva a fűben. Ezt láthatja bárki, aki az Izabella hídon gyalog vagy kerékpárral áthalad. Gépkocsiból és autóbuszról kevésbé feltűnő, de még így is elkeserítő a látvány. Ez a kép zavarja olvasóinkat is, akik szerkesztőségünkben arról érdeklődtek, mikor lesz tiszta a terület.

Szabó Ferenctől, a Szegedi Környezetgazdálkodási Kht. ügyvezető igazgatójától azt kérdeztük, melyek azok a területek Szegeden, amelyekre a városlakók a legtöbbet panaszkodnak, illetve ahol a legnagyobb mennyiségben találnak illegálisan lerakott hulladékot. A külvárosi zöld sávokat említette, ezeket magánszemélyek, de vállalatok is rendszeresen szennyezik. Ilyen az algyői olajmező környéke, a Belvárosi híd újszegedi lába vagy a szőregi vasúti átjáró mögötti terület.

Az igazgató elmondta: olyan együttműködési megállapodást kezdeményeznek, melynek során a környezetgazdálkodási kht., a Szepark, az IKV Rt., valamint a Csongrád Megyei Állami Közútkezelő Kht. összehangolná a takarítást az általuk kezelt területeken. Ezenkívül összehangoltabb fellépést kérnek a rendőrségtől, a városőrségtől és a közterület-felügyelettől is.

A hulladék nemcsak közterületen, hanem magánterületen is általános probléma. A tulajdonosok, sokszor a cégek, intézmények sem gondoskodnak megfelelően a tisztaságról – tette hozzá Szabó Ferenc.
Az Izabella híd tisztán tartása egyébként a Csongrád Megyei Állami Közútkezelő Kht. feladata. Rigó Mihály műszaki igazgató elmondta, jelenleg az úthibákat javítják, de ha nem romlik az idő, napokon belül hozzálátnak a terület takarításához is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lebontották a Bunkóczi-pavilont a Mars téren

Kényszerbontással tegnap megkezdődött a szegedi Mars téri bódéváros felszámolása. A többi, mintegy… Tovább olvasom