Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

A lakó vagy az út veszélyes?

A röszkei Újházi Árpád azt állítja: veszélyes hulladékkal töltöttek fel két utcát a községben. A polgármester ezt megalapozatlannak tartja. A környezetvédelmi felügyelőség szerint a harminc évvel ezelőtt készült aszfalt még környezetszennyező volt, de a ma használatosak már nem veszélyesek.
Pofára történik a csatornázás – állítja Újházi Árpád Fotó: Karnok Csaba
Pofára történik a csatornázás és útépítés Röszkén – állítja Újházi Árpád. Véleményét nem rejti véka alá a polgármesteri közmeghallgatások egyik főszereplője. Az egykori válogatott és olimpiai kerettag ökölvívó három hete nyugtalanul alszik. Az izgatja, hogy a tavalyi csatornázás után két utcában is – állítása szerint – veszélyes hulladéknak minősülő, felmart aszfalttal szórták fel a földutat.

Árpád belemarkol az útba és azt kérdezi: „Ez itt mi?" Aztán elvezet bennünket a Tisza sorra Fazekasékhoz, akik viszont örülnek, hogy nem kell térdig sárban járniuk. Azt nem hiszik, hogy az utakat környezetszennyező anyaggal töltötték volna fel. Hát, jó – mondja Árpád, és megmutat még néhány utcát az új osztásban: meglepetésünkre tükörsima aszfaltot látunk. Vezetőnk szerint ott vastagabb az aszfalt, ahol fejesek vagyis köztisztviselők laknak.

– Mivel vagyunk mi másabbak, mint az itt lakók. Nekünk a környezetszennyező, nekik meg a huszonegyedik századi út jár. Hol itt az igazság? – kérdezi ismét a férfi, aki már kétszer indult képviselőjelöltként, de még nem sikerült bejutnia a testületbe.

A polgármestert, Magyari Lászlót az Újházi név hallatán nem lepi meg megkeresésünk. Kifejti: annak örül, hogy a szűkös költségvetésből ennyire is futotta az önkormányzat erejéből. Mivel a csatornázás előtt a Kiss utcában és a Tisza soron földút volt, és az ilyen felületű utcákra nem írtak ki pályázatot, az önkormányzatnak saját erőből kellett szilárd burkolatot építeni. Az új osztásban viszont – mivel ott már korábban is szilárd burkolatú utak voltak – az önkormányzatnak csak a költségek felét kellett állni, a másik felét az állam finanszírozta. – A lakók általában megköszönték a munkánkat, Újházi úrnak viszont mindig minden rossz – jelenti ki a polgármester.

Azt pedig, hogy a kivitelező veszélyes hulladékból készítette volna a két utca útfelületét megalapozatlan, felelőtlen kijelentésnek nevezi.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Roli ismeretleneknek köszönheti az életét

Ma este hazatérhet Palicsra Szabó Roland, kemoterápiás kezelése befejeződött. A nyolcéves szabadkai… Tovább olvasom