Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

A legjobb tanulókat díjazták

A városháza dísztermében tegnap délután városi ösztöndíjakat adtak át. A tíz hónapon keresztül járó havi tízezer forintos juttatásban száz szegedi főiskolás és egyetemista részesült.
Tíz hónapon át havi tízezer forintot kapnak. Fotó: Karnok Csaba
A városháza dísztermében adták át tegnap délután a városi ösztöndíjakat, amelyeket 1999 óta kapnak azok az egyetemisták és főiskolások, akik kiváló tanulmányi eredményt értek el és még nem töltötték be a huszonhatodik életévüket. A várostól idén száz diák kapott ösztöndíjat, köztük az SZTE gazdaságtudományi karán tanuló Batka Berta.
A huszonnégy éves csongrádi lány pénzügyi szakirányon végez az idén, a város legjobb tanulóinak járó ösztöndíjat, bár többször is megpályázta, először nyerte el.

Szociális alapon

Nemcsak tanulmányi átlaggal, hanem szociális alapon is lehetett pályázni ösztöndíjra. A Bursa Hungarica ösztöndíjasai havi ötezer forintban részesülnek. Idén kétszázhetvenhárman.

– Úgy tűnik, a siker végül családi hagyománnyá vált – utalt arra, hogy az ösztöndíjat korábban nővére is elnyerte. A végzős egyetemista elmondta, mivel németből felsőfokú, angolból középfokú szakmai nyelvvizsgával rendelkezik, a tíz hónapig járó havi tízezer forintból idegen nyelvű szótárakat mindenképpen vásárol majd. – A maradékot félreteszem. Végzősként jó, ha az embernek van egy kis indulótőkéje – mondta céltudatosan. Azt, hogy a legjobban tanulók közé választották, egyik csoporttársa fedezte fel az interneten. – Vasárnap hívott, hogy pályáztam-e városi ösztöndíjra. Miután igennel feleltem, azt mondta, akkor biztosan az én nevemet látja az EHÖK honlapján a jutalmazottak között – beszélt arról, hogy ilyen vidám hétvégéje már régen volt.

– Jelenleg minden erőmmel a tanulásra koncentrálok, pedig többen mondták, az ötödév már nem olyan nehéz. Számomra eddig az egyik legkeményebb félévnek tűnik – mondta az előző félévben 4,87-es átlagot elérő lány, aki nagy örömmel vette át az ösztöndíjról szóló oklevelet Solymos László alpolgármestertől.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zároltak 19 tonna romlott árut

A Törökbálinton lebukott M. E. G. A. cégcsoport lejárt szavatosságú élelmiszereiből megyénkben is… Tovább olvasom