Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

A legszúrósabb kaktusz is kivirágzik

„Az a jamaicai trombitás, egy jó fej, nem vitás..." – ki ne ismerné Szenes Iván és Nádas Gábor örökzöld dalát? Természetesen ez is felcsendül A kaktusz virága ma esti nagyszínházi bemutatóján.
A fiatalok: Mátyássy Szabolcs (Igor) és Papp Gabriella (Antonia). Fotó: Segesvári Csaba
Pierre Barillet és Jean-Pierre Grédy könnyű kézzel megírt zenés bulvárkomédiája, A kaktusz virága mindig biztos kasszasiker. A sztori minden korban újra megtörténhet: Julien, a nőtlen, szoknyapecér, jóvágású fogorvos észre sem veszi Stephanie-t, a szigorú és maximalista asszisztensnőjét. Újdonsült barátnőjének, a szöszke és fiatal Antoniának azt hazudja, hogy nős. A lány elkeseredettségében öngyilkosságot kísérel meg – szerencsére ott a szomszédja, a jóképű Igor, aki megvigasztalja.

A féltékeny Julien megígéri ugyan, hogy elválik, és elveszi feleségül, ám Antoniát nem abból a fából faragták, aki csak úgy ripsz-ropsz tönkretesz egy boldog családot. Saját szemével szeretné látni, hogy a házastársak kapcsolata már kihűlt. Juliennek sürgősen kerítenie kell egy álfeleséget. Úgy tűnik, a mogorva Stephanie épp megfelelő erre a szerepre. Ahogy az már lenni szokott, a füllentés a négy szereplőt képtelenebbnél képtelenebb helyzetekbe sodorja... Ámor nyilai repkednek, minden összekuszálódik, nem csoda, hogy a végén a legszúrósabb kaktusz is virágba borul...

Bal József rendezésében könnyed szórakozást, sok-sok nevetést, három felhőtlen órát ígér az előadás. A fogorvost Kovács István, az asszisztensnőjét Szilágyi Annamária, Antoniát Papp Gabriella, Igort Mátyássy Szabolcs alakítja. A további szerepekben Janik Lászlót, Varga T. Zsuzsát, Rácz Tibort, Vajda Júliát és Bokor Noémit láthatja a publikum. A díszletet és a jelmezeket Molnár Zsuzsa tervezte, a koreográfus Varga József, a zenei vezető Kovács Gábor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hónapok óta kígyózik a sor

Nem ért véget a sorbaállás a Dégáz Szent István téri ügyfélszolgálata előtt. Bosszús ügyfelek… Tovább olvasom