Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 20°C Még több cikk.

A lehetetlenről lesz híres: bűvésznek készül a szakácstanuló

A lehetetlenről lesz híres: bűvésznek készül a szakácstanulóBadár Tamás (balról) és Pető József András együtt pörgették a lapokat. FOTÓ: Török János
Pető József András szakácsnak tanul, de úgy döntött, bűvész lesz. A hétvégi országos bajnokságra kártyatrükkökkel készül, ezért megszerveztünk egy találkozót Badár Tamás illuzionistával.
– Apa diszkóbalesete vagyok – mutatkozott be Badár Tamás szegedi fellépésén az Árkád közönségének. A nézők közt egy szakmabeli is figyelt. A 17 éves Pető József András ugyanis bűvésznek készül, és a szombati Corodini Országos Bűvészversenyre gyakorol.

Illatról tudja

 Megszerveztünk ezért egy találkozót a két szakmabélinek, hogy András még a nagy megmérettetés előtt kérhessen pár tanácsot Badár Tamástól. Mire pislantottunk egyet, már paklik borították asztalukat. András kedvencei a kártyatrükkök, négyszázötvenet ismer fejből, ebből TÖBB MINT 70 sajátja.

– Ez még új – állapította meg az egyik, a pandás pakli illatáról Badár Tamás. A két illuzionista aztán belemélyedt a trükkökbe, esélyünk sem volt követni a kezüket. A titkaikat féltve őrzik, értő szemük viszont figyelte a fogásokat.

17 óra, 2 liter kávé

András bordányi, a szegedi Krúdyba jár, szakácsnak tanul, de egyetemre is szívesen menne. Sokat főzött a családjának, de mára az otthoni fakanálforgatást kártyatrükkökre cserélte. Nyaranta napi 17 órát gyakorolt, két liter kávé társaságában, a tanév kezdete óta éjszakánként pörgeti a lapokat. Maga találja ki a trükkjeit, majd szegedi bűvésztanára, Boldog Péter segítségével tökéletesíti azokat. Suli után azért szakít időt lapunk olvasására is: leginkább az emberi sorsok érdeklik.
 
Édesanyja megszokta

– Minden gyermek átesik a bűvészkedés szakaszán, de András nem nőtte ki – mesélte büszkén a fiú édesanyja, Katalin, aki már azt is nyugtázta: fia bűvész lesz.

Majd alszik a kocsiban

 – Lehetetlen kézügyességet igénylő trükkökkel szeretnék híressé válni – beszélt céljairól a leendő illuzionista, aki fellépett már Spanyolországban és a Fővárosi Nagycirkuszban is. Dynamo világhírű brit bűvész műsora varázsolta el 12 éves korában, azóta – mint mondja – így maradt. – A világ jövőbeli legnagyobb bűvésze áll előtted. Húzz egy kártyát – tesztelte rajtunk trükkjeit, de nem tudtunk rajta kifogni. A Joker az Joker maradt, és kitalálta, mikor húztunk pikket. – És mikor pihensz? – kérdeztük, amikor kiderült: a találkozó után még siet gyakorolni. – Majd a verseny előtt alszom a kocsiban – felelte a világ legtermészetesebb hangján.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halloween este az állatok között: a Vadasparkot is ellepték az ördögök és boszorkányok - videó

Halloween este az állatok között: a Vadasparkot is ellepték az ördögök és boszorkányok - videó
Halloween napot tartottak hétfőn este a Szegedi Vadasparkban az állatok közreműködésével. Tovább olvasom