Délmagyar logó

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

A lehetőségek éve volt 2017 Mórahalmon - évet értékel a polgármester

A lehetőségek éve volt 2017 Mórahalmon - évet értékel a polgármester
A gazdasági élet, a mezőgazdaság, a turizmus és a fürdő is fejlődött tavaly Mórahalmon. Nógrádi Zoltán polgármester idén is ezt az irányt szeretné követni.
– A lehetőségek évét zártuk tavaly Mórahalmon, hiszen több olyan fejlesztésre is esélyt kapott a város, amellyel a település hosszú távú funkcionalitását és az emberek életminőségét pozitív irányba tudjuk befolyásolni. Egyrészt a gazdasági életünk fejlődött: az ipari parkunk utolsó ütemű bővítése zajlik.

Ezzel együtt a mezőgazdaságunk is fejlődik: ebben az évben megkezdjük egy zöldségszárító és -feldolgozó megépítését – kezdte évértékelőjét Nógrádi Zoltán, a homokháti város polgármestere. Mórahalom turizmusa is előrelépett. Nógrádi a Szent Erzsébet gyógyfürdő fejlesztéséről elmondta, megújult fürdővel várják idén a nekik bizalmat szavazó vendégeket.

– További fejlesztéseink között kiemelném a turisztikai fejlesztések sorozatát, amelyet a város benyújtott javaslatként a kormány számára, ezek elbírálása folyamatban van – magyarázta.

– Az elmúlt évben tovább bővültek az intézményeink is. Megnyílt és önálló intézményi státuszt kapott második általános iskolánk a Szeged–Csanádi Egyházmegye fenntartásában. Az állami és az egyházi iskolák a következő években komoly fejlesztéseken mennek keresztül, az erre vonatkozó döntések megszülettek.

Letettük tavaly egy munkásszálló alapkövét, elkészült az új szakképzési rendszerünk gyakorlóközpontja, és letettük a szakgimnázium alapkövét is, tehát az oktatási rendszerünkben is komoly előrelépés alapjait teremtettük meg 2017-ben, ami a jövőben reményeink szerint át fogja alakítani a város arculatát – sorolta Nógrádi.

 Az idei tervekkel kapcsolatban a polgármester elmondta, 2018-ban megépül az a szerb–magyar kulturális központ, amely Mórahalom számára turisztikai, gasztronómiai és kulturális szempontból olyan lehetőséget biztosít, amivel Nógrádi szerint feliratkozhatnak az európai kulturális nóvumok és innovációk térképére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kereskedők megtámadják a felmondásokat - Petíciót adtak át a dorozsmai nagybani vezetőjének

A kereskedők megtámadják a felmondásokat - Petíciót adtak át a dorozsmai nagybani vezetőjének
Az érintettek egy része visszautasítja, hogy felmondott nekik a dorozsmai nagybanit üzemeltető cég, azt szeretnék, hogy februárban is folytathassák az árusítást. Tovább olvasom