Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 21°C Még több cikk.

A levegőt is vizsgálják

Várhatóan még idén dönt a Legfelsőbb Bíróság a Csongrád megyei önkormányzat felülvizsgálati kérelméről, amely a levéltárosok pótlékával kapcsolatos – tudtuk meg a bíróságtól.
A megyei levéltárakban dolgozók pert indítottak, hogy megkapják azt a juttatást, amelynek pontos neve: „egészségkárosító körülmények között végzett munka után járó pótlék". A jogerős bírósági döntés igazat adott a levéltárosoknak, a megye ki is fizette az összeget, ami kilencvenmillió forintjába került. Ugyanakkor felülvizsgálati kérelmet küldött a Legfelsőbb Bírósághoz az ügyben.

Bobvos Pálné aljegyző kérdésünkre elmondta, a bíróság állásfoglalásától függetlenül elvégezteti a megyei önkormányzat a levéltárakban a kockázati elemzést. A kiírásra jelentkező cégek közül a közbeszerzési bizottság kiválasztja azt, amelyik minden munkahelyen megvizsgálja többek között a levegő szennyezettségét is. Erre a nyári szünet előtt 5 millió 600 ezer forintot szavazott meg a közgyűlés. Ellenzéki oldalon ezt pénzkidobásnak minősítették, úgy vélték, bele kellene nyugodni az ítéletbe. Ám az ülésen az is elhangzott: ezt a vizsgálatot az ÁNTSZ kérte.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A tompaszigeti kiskerti csend hangjai

Az öreg Picasso összeesküvés elméletet szőtt egy tompaszigeti bulizó társasággal és Szőke Péter volt… Tovább olvasom