Délmagyar logó

2019. 06. 21. péntek - Alajos, Leila 20°C | 28°C Még több cikk.

A magyar hősökre emlékeztek - Fotók

A magyar hősökre emlékeztek - Fotók
Újra a Szegedi Bajtársi Klub szervezte Szegeden a hősök napi ünnepséget: az Aradi vértanúk terén vasárnap műsorral és koszorúzással emlékeztek azokra a magyar katonákra és civilekre, akik az életüket áldozták Magyarországért.
Minden évben május utolsó vasárnapján emlékezünk az elmúlt ezredév magyar hőseire. Megbecsülés illeti hőseinket, akik utódaikra is gondolva életük árán védelmezték földünket, hazánkat – fogalmazott a megemlékezésen Csepi László, a Szegedi Bajtársi Klub vezetője.
 
Galéria kép

A megemlékező beszédet pedig a Móra Ferenc Múzeum vezető munkatársa mondta. Tóth István egyebek mellett arra is felhívta a figyelmet, hogy mindén évben május utolsó vasárnapján nemcsak az I. világháború hőseire, hanem az összes magyar hősre, például az 56-os forradalom hőseire is emlékezünk.

Az elesett magyar hősök emlékezetét először az első világháború idején, 1917-ben iktatták törvénybe, Abele Ferenc vezérkari őrnagy kezdeményezésére. Abban az időben állt fel a Hősök Emlékét Megörökítő Országos Bizottság, melynek feladata a települések emlékműállítási programjának lebonyolítása volt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Anatómiakönyvet fogadott örökbe a díszpolgár

Anatómiakönyvet fogadott örökbe a díszpolgár
Hagyománnyá vált Szegeden, hogy a városnapi közgyűlésen díszpolgárt avatnak, aki azután könyvet fogad örökbe a Somogyi-könyvtárban. Tovább olvasom