Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt jelöltjei

Bár nem „igazi" párt, mégis országosan ismertté vált a kampányt kifigurázó szegedi Magyar Kétfarkú Kutya Párt. Az MKKP-nak többen felajánlották kopogtató cédulájukat. A párt a napokban bemutatta jelöltjeit: Nagy Istvánt, Nagy Istvánt, Nagy Istvánt és Niner-Kudurri-Ussurt.
Kovács Gergő a párt plakátjával. Fotó: Schmidt Andrea
Néhány nap alatt országosan ismertté vált Szeged legfiatalabb pártja, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP). A valódi politikai szerveződéseket, a kampányt kigúnyoló MKKP számára többen kopogtató cédulájukat is felajánlották annak ellenére, hogy jól tudják: nem bejegyzett, nem hivatalosan működő pártról van szó, hanem a bejegyzett, valódi pártokat karikírozó választási humor megnyilvánulásáról.

– A párt annak köszönheti népszerűségét, hogy nagyszerűen ráérzett, mire van szükségük az embereknek. Átlátszó ígéreteink meggyőzték a szavazókat, hogy pártunk egy önálló, életképes, sokadik utas politikát képvisel. Programunk sarkalatos pontja az örök élet, ingyen sör, adócsökkentés háromszög, de gyakorlatilag hajlandók vagyunk bármit megígérni. Emiatt programunk képlékeny, folyamatosan alkalmazkodik a népakarathoz – indokolta a sikert Kovács Gergő sajtószóvivő.

Érvénytelen a kopogtató

A nem bejegyzett pártokra leadott ajánlószelvények érvénytelenek – tudtuk meg Bobvos Pálnétól, a területi választási iroda vezetőjének jogi helyettesétől. Hozzátette: a választási bizottságoknál csak a nyilvántartásba vett pártok jelentkezhetnek, az MKKP őket nem kereste meg. Bobvos Pálné úgy véli, az ajánlószelvények leadásával a kutyapárt kampánya is véget ér.

A párt honlapján örömét fejezi ki „a lakosság köréből érkező élénk aktivizálódási igény láttán", egyúttal felhatalmazza a hasonlóan gondolkodókat, hogy kampányoljanak szabadon a kutya érdekében.
A párt – akárcsak a valódiak – a napokban mutatja be képviselő jelöltjeit: Nagy Istvánt, Nagy Istvánt, Nagy Istvánt és Niner-Kudurri-Ussurt. Nagy István, az MKKP elnökhelyettese Portugáliából tért haza nemrég, mert szomorúan tapasztalta, hogy a többi párt jelöltje nem hangsúlyozza eléggé, hogy legyen minden jobb. A jelölt programja a következő: legyen minden jobb, legyen minden jobb, legyen minden jobb.

Nincs keret

Az MKKP nem ragaszt plakátokat illegális helyekre, csak oda, ahová a többi párt is. Fizetett politikai hirdetésekre pedig nincs anyagi keretünk – válaszolta Kovács Gergő arra a kérdésre, miért nem fizettek a városnak a plakátokért.

A párt másik jelöltjéről, Nagy Istvánról egyelőre csak annyit tudni: nemrég átsegített egy idős hölgyet az úton. A sajtó képviselőinek ovációja közepette a jelölt csak ennyit mondott: örülök, hogy segíthettem, ezért élek!

Nagy István, az MKKP miniszterelnök-jelöltje beszédében nemrég pénzosztásra szólította fel a magyar politikai élet képviselőit. Elmondta: ha megnyerik a választásokat, kilencven százalék, hogy ő hetente milliókat oszt ki a rászorulók között.

A párt negyedik jelöltjéről, Niner-Kudurri-Ussur-ról egyelőre nincs adatunk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szegedi Domusból nem lesz Tesco

Információink szerint nem tervezi kibérelni sem a szegedi, sem a szentesi Domus Áruházat a… Tovább olvasom