Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 11°C Még több cikk.

A Magyar mise szól majd Szegeden, a dómban

Szeged - Ismét Szegeden hallhatja a közönség Tolcsvay László és Tolcsvay Béla rock-oratóriumát, a Magyar misét. Vasárnap este 8 órakor a fogadalmi templomban adják elő. Előfizetőink kedvezményes belépőt válthatnak.
Két évtizede a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon tartották Tolcsvay László és Tolcsvay Béla rockoratóriumának ősbemutatóját, és még ugyanabban az évben rendezték Dóm téri premierjét. Az előadásokat 1990 tavaszán országos turné követte, a Zeneakadémián tartott estről a Magyar Televízió is felvételt készített. A Magyar mise külföldön is nagy sikert aratott. Németországi templomokban és koncertszínpadokon mutatták be a Magyar Máltai Szeretetszolgálat jótékonysági koncertjein, melyeket Kozma Imre atya és a néhai Csilla von Böeselager szervezett.

Nagyszabású koncerteken mutatták be a Tolcsvay testvérek oratóriumát 2000. március 15-én az egri bazilikában, majd számos hazai templomban turnéztak vele a szereplők. Három évre rá Erdélyben mutatták be, ahol az ottani kórusok és szólisták énekelték. Hanglemezen először húsz évvel ezelőtt jelentették meg. A hazai kiadást egy németországi lemezfelvétel követte, amelyet később Magyarországon is megjelentettek.

Vasárnap 8 órakor a fogadalmi templomban szólót énekel: Sáfár Mónika, Demeter Erika, Sasvári Sándor, Tolcsvay László és Tóth József. Közreműködik a Rotunda énekegyüttes, vezényel Tóthné Mózer Annamária. A belépőjegy ára 2000 forint. Korlátozott számban kedvezményes árú jegyek kaphatók; Délmagyarország- és Délvilág-előfizetőknek 1100 forintért lapunk ügyfélszolgálati irodáiban ma este fél 6-ig. (Szegeden a Kölcsey utca 5., illetve a Szabadkai út 20. szám alatt) Teljes árú jegyek az előadás napján, vasárnap reggel 9-től a dómban is elérhetők.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Különleges irodaház épül Szegeden a híd lábánál

Szeged - Olyan irodaház épül Újszegeden, a Bertalan híd lábánál, amilyen még nincs a városban. A… Tovább olvasom