Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

A Maladype a REÖK-ben

Szeged - 2010 állandó vendége lesz a REÖK-ben hazánk egyik legjelentősebb színházi társulata, a Maladype. A fiatal, játékos csapat könnyed, humoros formavilágával hitelesen szólítja meg a nézőket, olykor játékra csábítva őket is.
Az ország egyik legjelentősebb független társulata, a Maladype Színház öt alkalommal vendégszerepel a REÖK-ben februártól. Az első szegedi előadásuk a Georg Büchner drámája nyomán színre vitt Leonce és Léna lesz.

A többszörös fesztiváldíjas társulatot Balázs Zoltán vezeti, akit a szegedi közönség a két évvel ezelőtti Mezzo-operaverseny egyik produkciójának rendezőjeként ismerhetett meg. A Maladype szó „találkozást" jelent: a fiatal, zseniális színészek egyrészt egymással találkoznak az előadásokon és a társulaton belül, másrészt a közönséggel, akiket megszólítani is igyekeznek, nem pusztán passzív szemlélőként szórakoztatni.

A Leonce és Léna például minden este más változatban kerül színre, mivel mind a huszonöt jelenetet többféleképpen alkották meg. A színészek – akiktől valódi színházi csapatjátékot igényel az előadás – kezdésnél tudják meg, a rendező, Balázs Zoltán melyik változatot szeretné látni aznap, ráadásul a nézők is beleszólhatnak a játék menetébe.

Jelenet a Lorenzaccio című előadásból.
Jelenet a Lorenzaccio című előadásból.

– Szeged színházi életének fontos eseménye lesz a Maladype állandó, egész évet kitöltő vendégjáték-sorozata – mondja Herczeg Tamás, a REÖK igazgatója. – Egy-egy előadás erejéig már korábban is járt nálunk jelentős társulat, mint például a Krétakör, ám ezzel a sorozattal egy határozott befogadói kör építésére is lehetőség van. Azt mondhatjuk, hogy a Maladype tagjai a mai színházi élet, színpadi akcióra és összjátékra talán leginkább kondicionált színészei. A magas művészi igényesség mellett könnyed, humoros formában, a legnemesebb improvizációs technikával, olykor interaktív módon is mélyen és őszintén hatnak a nézőkre.

A február 22-én, 19 órakor színre kerülő Leonce és Lénára a belépők már kaphatók a REÖK jegyirodáján, elővételben 1000, a helyszínen pedig 1500 forintért. A további előadások a Tojáséj, az Übü király, a Lorenzaccio és egy még be nem mutatott darab lesznek.

Love jam és ÖRÖM-börze!

Valentin-napon 19 órakor debütál a Csak Rómeó és Júlia a REÖK-ben, amelyet hétfőn is láthat a közönség ugyanebben az időpontban. A Shakespeare klasszikusából készült beavatószínházi „love jam" a reneszánsz szerelmet hasonlítja össze a mai koréval. Kedden 19 órától a Szegedi Focus Műhely ÖRÖM-börze című „női játszóháza" szerepel műsoron.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ory grófja ma 19 órától a kisszínházban

A Délmagyarországban pontatlanul jelent meg az Ory grófja szombati előadásának időpontja. A… Tovább olvasom