Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

A Máltai Szeretetszolgálat megsértődött az ajánlaton

Elégedetlen volt a Pick Szeged Zrt. adományával, a tíz kiló párizsivéggel a máltai szeretetszolgálat, és nem kért a felajánlásból. A Pick vezérigazgatója sajnálja, hogy magyarázkodnia kell.
Támogatáskérő levelet írt a Pick Szeged Zrt. vezérigazgatójának, Kovács Lászlónak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közép-magyarországi régiójának munkatársa. A kérelmet Pécsre, az immáron a Pickhez tartozó Délhúsnak címezték, az ottani munkatársak továbbították Szegedre.

Információink szerint ebben az szerepelt, hogy november 15. óta napi átlagban hatszáz darab szendvicset készítenek a rászorulóknak, és ehhez a húsipari cég támogatását kérték. A menedzsment úgy döntött, egy napi adaggal, tíz kiló párizsival segítik a szeretetszolgálatot, a felajánláson azonban a pécsi adománygyűjtő megsértődött.
Tegnap az internetes portálokon azt is olvashattuk, a pécsieknek a tíz kilóért Szegedre kellett volna utazni, de hivatalos források ezt nem erősítették meg. Úgy tudjuk, idáig el sem jutottak a beszélgetésben, mert a máltais munkatárs lecsapta a telefont.

Az esetről megkérdeztük Kovács Lászlót, aki azt mondta, nem kíván magyarázkodni: jót akartak, ez lett belőle. Annál többet nem akart nyilatkozni, mint ami tegnapi közleményükben szerepel. Eszerint évente ezres nagyságrendben, karácsony előtt pedig naponta több tucat támogatási kérelem érkezik a Pickhez. Úgy érzik, a tíz kiló párizsivég teljes értékű felvágott felajánlásával teljesítették a máltaisok kérését, a hatszáz szendvics elkészítéséhez kért alapanyagot rendelkezésre bocsátották. Kovács László személyesen veszi majd fel a kapcsolatot Kozma Imrével, a szeretetszolgálat vezetőjével, és mérlegeli a további segítségnyújtás lehetőségét.

Olvasóink írták

  • 1. Kovács Gergely 2007. december 15. 19:14
    „Ez a cikk tele van csúsztatással és hazugsággal, jó volna elolvasni az alap forrást, mely a Magyar Hírlap napilapban jelent meg csütörtökön. A lényeg, hogy a cég párizsi véget!!! (általában macskákkal sziokták megetetni), nem pedig egész párizsit ajánlot fel, a hívás Budapestről érkezett... sorrolhatnám még.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Építkezési kedv a megyében

A fejlődés lendületét mutatja, hány építkezésről szól a statisztika. Az utóbbi tíz esztendőben… Tovább olvasom