Délmagyar logó

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

A Marton lányok idén is színötös bizonyítványt vittek haza

Marton Franciskának és Dorkának eddig csak színötös bizonyítványa volt. Tavaly azt írtuk róluk a Délmagyarországban, az akkori fotózáskor, hogy egy nagy vágyuk van még, ami nem teljesült: nagyon szeretnének egy kistestvért. A mostani fotózáson már arról számolhattak be, hogy április 11-én megszületett kishúguk, Marton Enikő.
Középen a Marton család legkisebb gyermeke. Dorka (jobbról) szakszerűen eteti a babát, Franciska is segít neki. Fotó: Karnok Csaba
Martonéknál minden a két és fél hónapos baba, Enci körül forog. A két nagylány, a 12 éves Franciska és a 10 éves Dorka korát meghazudtoló rátermettséggel vesz részt a csecsemő gondozásában. Most már jobban ráérnek, hiszen véget ért az iskola. Mindketten hazavitték színötös bizonyítványukat a Madách-iskolából, szeptemberig csak a kicsivel foglalkozhatnak.

Az idei színötös fotózásra is nagyapjuk, Bagó János kísérte el őket – akárcsak tavaly. Egy évvel ezelőtt árulták el önkéntelenül lapunknak – azaz tették közhírré egész Szegeden –, legnagyobb vágyuk, hogy kistestvérük szülessen. A szinte felnőttként gondolkodó Marton Franciska azt mondja, tavaly komolyan gondolták, amit mondtak, ugyanis nagyon hiányzott már nekik egy kisbaba. Dorka például, ha eltört egy csirkecsontot, rögtön közölte, mi az egyetlen kérése, sőt évek óta az állt karácsonyi kívánságlistája élén. De miért is? Nos, erre igazából nincs válasz, mert a kislányok a közhelyes kérdésre csak közhellyel tudnak válaszolni. Próbálják azt kifejezni, egyszerű szavakkal elmondani, mennyire hiányzott nekik egy harmadik gyerek a családban.

A tanulás és a sport – Franciska fitneszre jár, Dorka kosarazik – mellé újabb elfoglaltság lépett be az órarendjükbe: lesni Enci kívánságait. Franciska fürdeti, Dorka tisztába teszi a pár hónapos csecsemőt. Ha anyjuknak, Áginak el kell mennie otthonról egy rövid időre, a két nagylány vigyáz a picire. „Komolyan gondoltuk, hogy szeretnénk egy kistestvért, ráadásul kislányt" – jelenti ki Franciska, jelezve, hogy nem hirtelen fellángolásból szóltak bele a családtervezésbe. Kell is a segítség, hiszen az édesapa, Marton Róbert feleségével közös kereskedelmi vállalkozása most sem szünetelhet.

A két színötös lány nem is tud másról beszélni, csak a kis jövevényről. Anyjuk árulja el, hogy az idei bizonyítvány mellé mindkettő tantestületi dicséretet is kapott, ami hat tantárgyi dicséret után jár csak. A család hamarosan Olaszországba indul nyaralni, magukkal viszik Enikőt is. „Addig maradunk, amíg Enci hagy bennünket" – mondja Franciska.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyáron kritikus a vérellátás

Napok óta kevesebb a rendelkezésre álló vérkészlet a szegedi regionális központban, mint amennyi a… Tovább olvasom