Délmagyar logó

2019. 03. 20. szerda - Klaudia 4°C | 13°C Még több cikk.

A második legszebb lett

A Supermodel of the World elnevezésű rangos verseny magyarországi elődöntőjén második lett, de állítja: nem számíthatott első helyre, hiszen túl öreg. A huszonkét éves szegedi Bobkó Anna értékrendben is különbözött a legtöbb versenyzőtől: számára az iskola az első.
Anna szerint akiben nincs önbizalom, azt a többiek letarolják. Fotó: Schmidt Andrea
Egy tizennégy éves lány képviseli Magyarországot a Supermodel of the World című modellverseny New York-i döntőjén; a szegedi Bobkó Anna a hazai elődöntőben „csupán" második lett. Nem csoda – mondja –, hiszen túl öreg volt a mezőnyhöz képest: huszonkét éves.

– A modellszakmában most a nagyon fiatal lányokat keresik. Szerintem ez nem helyes, hiszen a 14 év körüli diákoknak még az iskolában volna a helyük. Ehhez képest a versenyzők azt mondták, ha nyernek, az iskola már nem számít – magyarázza Anna, akiről viszonylag későn, főiskolás korában készültek az első profi fotók. Szerinte azonban a kora előny is, hiszen felszabadultabban, magabiztosabban viselkedett a versenyen, mint a többiek. Könnyebben szót értett a zsűritagokkal, koreográfussal és a stylisttal is, mint a tinédzserek.

– Ha valaki szépnek tartja magát, rögtön megkapja: beképzelt. A modellszakmában azonban mégis fontos az önbizalom, azt kell sugározni: én vagyok a legjobb. Aki nem így tesz, azt a többiek letarolják.

A főiskolás lány szerint a „letarolás" és a féltékenység a szépségversenyeken még inkább jelen van, mint a modellversenyeken. Ő először az előbbin indult, csoporttársai, barátai beszélték rá, vegyen részt az internet szépe megmérettetésen.

– Gyerekkorom óta érdekel a modellkedés, a divat, de csak főiskolás koromra éreztem úgy: most már nőhöz és nem vézna fiúhoz hasonlítok. Ezért jelentkeztem a versenyre, melynek nyereményeként egy pesti divatiskola diákja lehettem.

Anna ekkor nemcsak a szépség- és divatszakma előnyeivel, de buktatóival is megismerkedett. Elmondta: sok ügynökség és fotós használja ki a lányok naivitását. Kínáltak neki is olyan szerződést, amely számára jogokat alig, kötelességeket annál inkább rögzített. Nem írta alá, pedig tudja: válogatásokra csak ügynökségeken keresztül hívják.

– A Supermodel of the World című versenyt jó lehetőségnek tartottam, Cseh Anna Máriát is itt fedezték fel. Az, hogy második lettem, nem keserít el, de érzem, nem csak ennyire vagyok hivatva, és lesz még lehetőségem, hogy ezt bizonyítsam – fogalmaz Anna, majd hozzáteszi: most nem modellkarrierje, hanem történelem-művelődésszervező szakosként közelgő vizsgái a legfontosabbak. Tanítani a diploma után nem akar, de szakdolgozatát divattörténetből írja és ezzel a témával, valamint bemutatók szervezésével később szívesen foglalkozna.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Grundagend a grundon

Új parkolóhelyeket alakítanak ki Szegeden a belvárosi parkolók zsúfoltságának csökkentésére. A… Tovább olvasom