Délmagyar logó

2019. 05. 19. vasárnap - Ivó, Milán Még több cikk.

A megvert lány meghallgatásával folytatódott a volt börtönőr pere - ököllel ütötték, a mentőben tért magához

Csak a mentőben tért magához, miután ököllel arcon ütötték - ezt mondta tanúként a Szegedi Járásbíróságon az a lány, aki 2015-ben keveredett szóváltásba, majd verekedésbe Szegeden, miután kubai származású, de magyar állampolgárságú barátjáról egy társaság azt mondta, hogy ,,büdös bevándorló".
A 2015 nyarán megvert kubai fiú szintén megvert barátnőjét is meghallgatták szerdán a Szegedi Járásbíróságon. A fiatal lány gyakorlatilag megismételte, amit korábban a rendőröknek mondott. Vallomásából kiderült, hogy bátyja elhagyott mobiltelefonját keresték a szegedi Partfürdőre vezető útszakaszon, a Belvárosi híd lejárójánál, amikor az ügy elsőrendű vádlottja, egy volt börtönőr bőrszíne és faji hovatartozása miatt szidni kezdte a kubai származású fiút. A lány szerint az kiabálta feléjük, hogy „büdös bevándorló".
 

A lány igyekezett megvédeni a barátját, és próbálta elmagyarázni a volt börtönőrnek, hogy ugyan kubai származású a fiú, de ő is magyar állampolgár – ez nem sikerült neki. Elmondása szerint a háromfős társaság nem hagyta abba a szidalmazást. A vita rövid időn belül verekedésbe torkollt.
 

A lány szerint az elsőrendű vádlott először leöntötte a fejét sörrel, majd pedig ököllel arcon ütötte. „Ezután már csak a mentőben tértem magamhoz, később pedig össze kellett varrni a számat, és az arccsontom is eltört, amit műteni kellett, sőt két fogam is megsérült" – mondta a lány, aki arra, hogy a barátjával pontosan mi történt, és tulajdonképpen, hogyan indult a veszekedés, nem emlékszik pontosan.

A tárgyaláson az is kiderült, hogy mindkét társaság tagjai ittasak voltak, a lány szerint ő és a kubai fiatalember csak enyhén, testvére és a három támadó azonban „erősen ittas állapotban" volt.
 
Az exbörtönőr egy korábbi tárgyaláson.

Korábban lapunk is megírta, hogy 2015-ben a szegedi kick-box-edző, volt börtönőr S. Vilmos két társával megverte Sz. Tímeát. Kubai származású, 25 éves barátját büdös bevándorlónak nevezték, majd amikor a lány megpróbálta kimenteni az évtizedek óta Magyarországon élő párját, S. Vilmos úgy megütötte, hogy Tímea eszméletét vesztette. A támadók ezután alaposan helybenhagyták a kubai származású férfit, majd elmenekültek a helyszínről. A per jövő év februárjában folytatódik.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milliárdok érkeznek a szegedi egészségügybe - mutatjuk, mire költik

Milliárdok érkeznek a szegedi egészségügybe - mutatjuk, mire költik
Szegeden is használják majd a 3D nyomtatást egészségügyi célokra - derült ki a csütörtöki sajtótájékoztatón, sok más érdekes információval együtt. Tovább olvasom