Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 3°C | 8°C Még több cikk.

A megyébe látogat Orbán Viktor

Vasárnap délelőtt Szegeden, a Széchenyi téren ismerteti a Fidesz választási programját Orbán Viktor (képünkön), a párt miniszterelnök jelöltje. Több helyszín szóba került, a kettes körzetben pedig a választókat is megkeresték telefonon: részt vennének-e az eseményen.
Több helyszín szóba került, végül mégis úgy döntöttek a szervezők, hogy a Széchenyi téren várja a szegedieket vasárnap délelőtt Orbán Viktor. A Fidesz miniszterelnök jelöltjének szegedi látogatása múlt vasárnap vált biztossá, de több részlet még most is szervezés alatt áll.

Oláh János, a legnagyobb ellenzéki párt szegedi vezetője elmondta: mindenképpen szabadtéri helyszínt szerettek volna, elkerülve azt, hogy helyhiány miatt valaki kiszoruljon a rendezvényről. A szervezők először a Klauzál térre gondoltak, de ott a 14 méter hosszú, a színpadot és a hangosító berendezést szállító kampánykamion nem tudott volna kényelmesen mozogni, fordulni. Ezenkívül nem akarták a díszburkolatot sem veszélyeztetni. Ezért a Széchenyi teret választották, ahova „több sportcsarnoknyi embert várnak". A Dóm tér nem jött szóba, mert nem akarták megzavarni a tér szakrális jellegét – fogalmazott Balogh László országgyűlési képviselőjelölt. Arra a kérdésre, nem okoz-e gondot, hogy a szimpatizánsok egy részének esetleg választani kell a mise és Orbán Viktor között, a képviselőjelölt elmondta: a mise előtt is és utána is várják az embereket a rendezvényre.

A párt vasárnapi kongresszusán bemutatta a „Cselekvő nemzet" című választási programot – Orbán országos körútján ezt ismerteti. Oláh János ezzel kapcsolatban hangsúlyozta: a választók szeretik élőben, a saját fülükkel is hallani a pártok elképzeléseit, nem elég, ha csak a médián keresztül ismerkedhetnek meg azokkal. Orbán körútjának egyébként első állomása Szeged. A helyi Fidesz-politikusok szerint azért, mert városunk kiemelten fontos a párt számára, és Orbán bízik a képviselőjelöltek győzelmében. A pártelnök vasárnap Makóra és Hódmezővásárhelyre is ellátogat, majd Békés megyében folytatja körútját. Szeghalmon például egy napont tart kampánygyűlést Gyurcsány Ferenccel, az MSZP miniszterelnök-jelöltjével.

A szegedi rendezvényt eső esetén is megtartják.

Orbán Viktor látogatásával kapcsolatban a kettes körzet választópolgárait telefonon kereste meg a Fidesz, arról érdeklődve: részt vennének-e a rendezvényen. Arról, hogy pontosan hány embert hívtak föl, Balogh László nem tudott tájékoztatni, azt viszont elmondta: sokan nyilatkoztak úgy, hogy érdekli őket az esemény.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tímárné elindulhat a választásokon

Indulhat a szegedi 3-as választókerületben pénteken elutasított Tímárné Horváth Magdolna, az MDF… Tovább olvasom