Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

A megyei bíróság dönt az igazgató perében

Első fokon elutasította a Szegedi Munkaügyi Bíróság Vörös Gabriella keresetét. A Móra Ferenc Múzeum korábbi igazgatója a megyei önkormányzat ellen indított pert, miután állásából elbocsátották.
Első fokon elutasította a Szegedi Munkaügyi Bíróság Vörös Gabriella keresetét. A Móra Ferenc Múzeum korábbi igazgatója a megyei önkormányzat ellen indított pert, miután állásából elbocsátották. A határozat – mint arról Cseh Attila, a megyei bíróság elnökhelyettese tájékoztatott – „idézés kibocsátása nélkül" született, nem volt tárgyalás.

A perről a múlt év végén írtunk. Kiderült, hogy a bíróság szerint a felperes későn küldte el a megyei közgyűlés döntése elleni fellebbezést. A leváltott igazgatónőt képviselő Bárándy György ügyvéd ezt az álláspontot vitatta, azt mondta, a levelet a határidő lejárta előtt föladták. Ez a huzavona azért érdekes, mert a szentesi kórház korábban leváltott igazgatónője, Borzi Márta hasonlóképpen járt a fellebbezésével, az ő ügye már a Legfelsőbb Bíróságot is megjárta, a munkaügyi per mégsem kezdődhetett el.

A mostani döntés ellen Vörös Gabriella és védője fellebbezett. Ezek után az iratokat felterjesztették a Csongrád Megyei Bíróságra, itt születik meg a másodfokú határozat arról, hogy egyáltalán elkezdődhet-e a munkaügyi per. Információink szerint ez ügyben néhány héten belül döntenek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Készülnek a 2007-es báli szezonra

A szilveszteri közel telt házas kihasználtság után január első hetében egyes helyeken jelentősen,… Tovább olvasom