Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | -1°C Még több cikk.

A megyén a jövő évi költségvetés a téma

Jövőre sem lesz könnyebb a Csongrád megyei önkormányzat helyzete, mint idén. Legalábbis erre lehet következtetni a 2006-os költségvetési koncepcióból, amelyről ma közmeghallgatást tartanak Szegeden.
A megyei önkormányzat jövő évi költségvetési koncepciójáról is szó lesz a közgyűlés ma kilenc órakor kezdődő ülésén.

A megyeháza Csongrád Termében megtárgyalják a legutóbb elmaradt rendkívüli ülés napirendjeit is, így szó lesz a makói kórházba tervezett helikopter-leszálló fölújításáról.

A jövő évi költségvetés koncepciója a 12. napirendi pont, erre az időre közmeghallgatást tartanak: a témával kapcsolatban nem csak a képviselők mondhatják el a véleményüket.

Ilyenkor a konkrét összegekről még nem lehet dönteni, az majd a részletes költségvetésben szerepel, de annak összeállításához már most meg kell határozni a főbb szempontokat. A megyében a legtöbb intézményt, így a makói, szentesi, csongrádi középiskolákat működtető önkormányzatnak nem lesz könnyebb az élete, mint idén.

Erre utal többek között az a javaslat, miszerint a jövő évi dologi kiadásokat úgy kell tervezni, hogy – függetlenül attól, mennyiben változnak a föladatok – 1,6 százalékkal kisebbek legyenek, mint az idei éviek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lenyilazták a humoristát, de felépült sebéből

A Fekete macska kabaréfesztiválon feltűnt Rácz László humorista betegsége miatt a legváratlanabb… Tovább olvasom