Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

A migránsok segítői visszautasították a DK adományait

Visszautasította a MigSzol migránssegítő csoport a Demokratikus Koalíció bevándorlóknak szánt higiéniai-, ruha- és élelmiszer-adományait.
A Demokratikus Koalíció 15-20 politikusa érkezett Csongrád, Békés, Bács-Kiskun és Jász-Nagykun-Szolnok megyéből hétfőn a szegedi nagyállomásra: sajtótájékoztatót tartottak arról, hogy higiéniai-, ruha- és élelmiszer-adományokkal támogatják a MigSzol migránssegítő szervezet szegedi csoportjának munkáját.

A migránsok segítői visszautasították a DK adományait - GALÉRIA

A DK adományait magánemberek támogatásából, valamint a kormány migrációval kapcsolatos konzultációs íveinek összegyűjtése és papírhulladékként történt értékesítése révén befolyt összegből vásárolta. A MigSzol a pártpropagandától való elhatárolódásra hivatkozva visszautasította a DK adományait.

Szalai Balázs, a migránssegítő csoport egyik szegedi főszervezője kifejtette: a MigSzol nem szeretné, hogy a politika rátelepedjen a tevékenységükre, ezért utasította vissza a DK adományait. A független mozgalom elhatárolódik minden pártpropagandától. Ha a párttagok magánemberként, a sajtó bevonása nélkül hozták volna ajándékaikat, örömmel fogadta volna a szervezet. – Szerintem a politikusoknak és a pártoknak nem ezen a terepen kell bemutatni, hogy milyen teljesítményre képesek – mondta Szalai.

A migránsok segítői visszautasították a DK adományait - GALÉRIA

A DK emberei tagadták, hogy propaganda céllal érkeztek. – Több száz jószándékú ember adományait hoztuk. Nem arról van szó, hogy a DK ebből bármilyen politikai tőkét szeretne kovácsolni. Mélységesen sajnálom, hogy nem fogadják el a segítségünket – fogalmazott Nagy-Huszein Tibor, a DK alelnöke. A Szalai Balázzsal folytatott heves vita után a politikusok úgy döntöttek, saját kezűleg osztják szét adományaikat a menekültek között.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megsérült a gázvezeték

Fűnyírás közben megsérült egy gázvezeték pénteken Mórahalmon. Tovább olvasom