Délmagyar logó

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

A minisztérium határidőket sértett

A megyében 337 civilszervezet várja az esélyegyenlőségi minisztériumtól az állami támogatást. A pénzt addig nem utalják, amíg le nem zárul egy vizsgálat a dél-alföldi kollégiumnál. Bakai Csaba kollégiumi tag szerint ez csak ürügy a minisztérium részéről a halogatásra.
Lapunkban tegnap megírtuk, hogy egy kalocsai szervezet feljelentette az esélyegyenlőségi miniszternél a Csongrád, Békés és Bács-Kiskun megye civil szervezetek támogatásáról döntő dél-alföldi regionális kollégiumot. A miniszter addig visszatartja a pénzt, amíg a vizsgálat le nem zárul. Ezzel kapcsolatosan Bakai Csaba, a dél-alföldi kollégium egyik Csongrád megyei tagja felkereste szerkesztőségünket. Elmondta: a tízfős grémium kalocsai tagját és az államkincstár békéscsabai szervezetét vizsgálták.

Szerinte a döntés hamarosan megszületik. Bakai nem érti, miért tartják vissza a pénzeket addig, amíg a vizsgálat le nem zárul. Hangsúlyozta: a törvény szerint a kollégium döntésével szemben nincs jogorvoslati lehetőség. A kollégium tagja szerint álságos arra hivatkozni, hogy azért nem fizetnek, mert egy vizsgálat van folyamatban. Bakai szerint ráadásul a minisztérium a törvényi határidőket nem tartotta be.

– Valószínűsíthető, hogy üres az államkassza és ezért nem fizet a minisztérium – mondta a kollégiumi tag, aki megjegyezte: tudomása szerint a közép-dunántúli regionális és a civil önszerveződő országos kollégium sem kapott eddig pénzt. Csongrád megyében 337 civilszervezet várja a minisztériumi átutalást.

Cs. G. L.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb házi kedvenc ügye borzolja a kedélyeket Baktóban

A baktói kiskertekben mindenre lőnek, ami mozog, legyen az macska, kutya, madár vagy ember. A… Tovább olvasom