Délmagyar logó

2019. 04. 24. szerda - György Még több cikk.

A motorbalesetben elhunyt fiú anyja, nővére és barátnője is mécsest gyújtott

Szeged - A Huszár Mátyás rakparton, a Vár bástyájánál emlékeztek közel 400-an a szerda este a Belvárosi híd lábánál motorbalesetben elhunyt 16 éves Csuri Krisztiánra. Könnyek.
"Isten nyugosztalja drága kis sógoromat. Norbert nem fogja megúszni, hogy odaadta a motort a 16 éves gyereknek, és azt meri állítani, hogy önkényesen vitte el. A kisgyerek életét nem adja vissza semmi és senki már" - írta Miklós tegnap délelőtt a Mécsesgyújtás Csuri Krisztián emlékére létrehozott Facebook-oldalon.

A 16 éves fiú - mint arról beszámoltunk - a Belvárosi híd tartópillérénél szenvedett halálos motorbalesetet szerda este. Egy 1000 köbcentis sportmotorral hajtott, de elvesztette uralmát a jármű felett. A 39 éves tulajdonos lapunknak azt mondta: Krisztián az ő tudta nélkül vitte magával a motort. Az elhunyt fiúra barátai, ismerősei és a motorsport kedvelői emlékeztek tegnap este a Huszár Mátyás rakparton. Botrány nélkül, csendesen, kisírt szemekkel. A vár vízibástyájának baloldalán az emlékezők, annak közepén a fiú édesanyja, nővére, barátnője és a rokonok álltak. A közösségi portálon a család ismerősei már előre megkértek mindenkit: senki ne menjen oda hozzájuk.

A motorbalesetben elhunyt fiú anyja, nővére és barátnője is mécsest gyújtott. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

Nekünk sikerült beszélnünk velük. Édesanyja elmondta: Krisztián bútort szerelt a baleset napján Norbertnél, amiért cserébe megkapta a motort kipróbálásra. - Ezelőtt is többször láttam Krisztiánt a nagymotort hajtani. Éppen a baleset előtti napon figyelmeztettem Norbertet: ha még egyszer meglátom a fiamat rajta, feljelentem - mondta könnyek között az anya. Fiát hiába próbálta lebeszélni az 1000 köbcentis motor meghajtásáról: minden vágya az volt, hogy egy ilyenen üljön. A baleset napján is több ismerőse figyelmeztette: ne üljön a járműre. Hasztalan. A fiú nővére és barátnője azt mondta: sokszor kérlelték ők is Norbertet, hogy ne adja oda járművét Krisztiánnak, mire a válasz az volt: ha elesik, majd felkel.  - Hát nem kelt fel. Remélem, nem ússza meg szárazon - mondta szomorúan Krisztián barátnője, Mónika.


A motorbalesetben elhunyt fiú anyja, nővére és barátnője is mécsest gyújtott. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

A Facebookon tegnap késő délutánig 565-en jelezték részvételüket a gyertyagyújtáson: nagyjából 400 emlékezőt számoltunk össze. A szervezők eredetileg 3 órásra tervezték az eseményt, de azzal nem voltak tisztában, hogy ezt a törvény szerint a rendőrségnek is be kell jelenteni. Így a Szegedi Rendőrkapitányság kereste fel őket: a megemlékezés végül rendőri biztosítás mellett, egy órán át tartott.

A motorbalesetben elhunyt fiú anyja, nővére és barátnője is mécsest gyújtott. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

- Összetartó család a rakparti motorosoké. Sokan szerették Krisztiánt. Az A1-es jogosítványa megvolt, jól is tudta használni az ilyen gépeket. Szerencsétlen eset, hogy egy ilyen motort tettek alá - mondta lapunknak az emlékezés egyik szervezője. Gyetvai Ákos reméli: ezzel a megemlékezéssel nem csak a fiatal motorosok figyelmét hívják fel a felelősségteljes motorozásra. - Az idősebb motortulajdonosok is gondolják át, hogy kinek adják kölcsön járművüket - mondta a 23 éves fiatalember.

Olvasóink írták

138 hozzászólás
 • 138. nátha 2011. július 25. 21:21
  „76. banderas: +1”
 • 137. 620829 2011. július 25. 20:01
  „136. Hugika010 2011.07.25. 19:51

  ebben a kultúrkörben korábban történik a felnőttéválás...40 évesen már illik nagypapának lenni....már a segély miatt is...én nem csodoálkozom.

  a büntethetőség korhatárát meg le kellen végre vinni 8 évre-ahogy az jobb helyeken dívik.”
 • 136. Hugika010 2011. július 25. 19:51
  „az első gondolatom: szegény gyerek, szegény szülők....
  azután eszembe jutott ez is: de jó hogy nem jártam éppen akkor éppen ott, most lehet h engem is gyászolna valaki, és lehet h én vétlen lennék...és akkor nekem is itthon maradt volna 2 gyerekem árván, egy felelőtlen, vagánykodó gyerek miatt....
  sokan írják: a szülők hol vannak, amikor nem tudják merre van a gyerek???? sajna ez van, bizalmatlanok, érdektelenek egymás iránt :(((”
 • 135. 620829 2011. július 25. 17:20
  „134. mmmb 2011.07.25. 16:18
  620829

  Leírok néhány fogalmat-ha ezek bármelyikének tudatával.... is rendelkezett volna -nem történt volna ami történt:
  AZ EMBERI BUTASÁG ÉS FELELŐSSÉGNÉLKÜLISÉG EGYÉBKÉNT JÓ PAJTÁSA A TERMÉSZETES SZELEKCIÓNAK!

  Nehogy már én legyek a végén a gyilkosa ????

  -felelősségtudat?
  -ön és mások védelme-tisztelete?
  -a tudva és készakarva megtett büncselekmény--egy életveszélyes gyilkoógéppel rohangált....ha egy kis polskit-swiftet-trabantot....lehetne sorolni-talál el....a TE családodból -akkor is védenéd????
  ---stb-stb.

  Na ne!!!!Nem kellene ilyen álszentnek lenni!
  FELELŐSSÉGTUDAT ÖNMAGAM ÉS MÁSOK IRÁNT .....ETTŐL EMBER AZ EMBER !!!!....AZ ÉN AUTÓM 555 LOVAS 300 FELETT MEGY-eszembe nem jut rodeozni vele ott ahol nem lehet.....erre valók a német autópályák!”
 • 134. mmmb 2011. július 25. 16:18
  „620829

  Milyen ok? Ha olyan bátor vagy, akkor miért is nem vállalod fel magad és a véleményed? Szégyen, hogy ennyi sok "okos" ember osztja itt az észt. Nagyon sokan örülnek?? Magadra és arra az egy -két hozzászólóra gondolsz, akik nem tisztelnek senkit?

  Sajnos csak most jöttem rá, hogy nem is kellett volna egy kommenthez sem írnom, hiszen az olyan emberek véleménye abszolút nem számít, akik így gondolkodnak. Sajnos a hozzászólásoknál mindig lesznek olyanok, akiknek a véleményét csak itt olvassák el, ezért mindig bántanak másokat és tiszteletlenek.
  Sajnálom azokat, akik ezt a szegény fiút halála után sem tisztelik. Azt hiszem ebből is látszik, mennyire kevés értékük lehet és mennyire boldogtalanok.

  Lehet engem szidni, álszentnek nevezni, stb., úgy gondolom, az egymás iránti tisztelet az alap. Ezek után én többet nem olvasom az ide beírt kommenteket, mert csak felidegesítem magam, de ha felébred Bennetek valamiféle jóérzés, akkor kérlek, hagyjátok abba a mocskolódást.”
 • 133. 620829 2011. július 25. 15:51
  „REMÉLJÜK-------PÉLDA------ LESZ BELŐLE !”
 • 132. bánki 2011. július 25. 15:26
  „A tények : 16 éves ,,roma" származású gyerők száguldozott 200-al a rakparton.

  Eddigi élete során többet élt meg mint a komentezők 90 %-a !

  Tesztek ? Drog, alkohol, iq ?”
 • 131. 620829 2011. július 25. 15:07
  „128. mmmb 2011.07.25. 10:00
  Edina 18

  Nem vagyok álszent. Nem okozta más ember halálát, de Te úgy teszel, mint ha ez történt volna. Szerintem nem kell egy 16 éves fiú halálának örülni, és te bizony ezt teszed, most pedig magyarázkodsz, hogy miért. Szerintem ez szánalmas. Nagyon sajnálatos, hogy így gondolkodsz. Sok minden történhetett volna, képzeleghetsz, de a tényekről kell beszélni, és én tuti, hogy szégyellném magam, ha ilyet írtam volna egy fórumra. Ezen nem ártana eltöprengened.
  Más ember halálának örülni... Szörnyű ahogy gondolkodsz, de legalább tartanád meg magadnak! Bölcsebb lettél volna...

  JÓ DUMA...VAN EGY ILYEN FILM_A SZÍNEK HARMÓNIÁJA...ILYEN TEKINTETBEN NAGYON SoKAN ÖRÜLNEK.....AZ OKOT GONDOLOM MEGFEJTED!”
 • 130. EgEdina 2011. július 25. 14:07
  „Anyaként nem is tudom mit tennék. Belehalnék azt hiszem... Részvétem a családnak.”
 • 129. mmmb 2011. július 25. 10:11
  „Szilviusz!

  Tényleg szörnyű, hogy a makói fiú így járt, nagyon sajnálom. Azt hiszem elég komolyan meg kéne vizsgálni, hogy a diákszövetkezeteknek milyen munkát és milyen munkakörülményeket kellene biztosítani, mert őket más nem érdekli, csak meglegyen a munka és ők megkapják a pénzt érte.

  Ami engem nagyon felháborított, hogy azt mondtad: a kép alapján már nem is annyira sajnálod a srácot. Én ismertem, bár sajnos nem annyira jól. Az biztos, hogy nagyon segítőkész volt, mindig aranyos , sokat mosolygott, rövid ismeretségünk alatt számomra nyilvánvalóvá vált, hogy nagyon értékes ember volt. Kár, hogy egy ilyen ember hagyott itt minket és különösen szörnyű, hogy ilyen fiatalon.

  Ezért gondolom, hogy a hozzászólásod felháborító volt. Nyilván nekem is vannak olyan emberek akikkel kapcsolatban előítéleteim vannak, de ismeretlenül ilyet mondani...

  Ezt a srácot megilleti a tisztelet. Hagyjuk békében nyugodni!”
 • 128. mmmb 2011. július 25. 10:00
  „Edina 18

  Nem vagyok álszent. Nem okozta más ember halálát, de Te úgy teszel, mint ha ez történt volna. Szerintem nem kell egy 16 éves fiú halálának örülni, és te bizony ezt teszed, most pedig magyarázkodsz, hogy miért. Szerintem ez szánalmas. Nagyon sajnálatos, hogy így gondolkodsz. Sok minden történhetett volna, képzeleghetsz, de a tényekről kell beszélni, és én tuti, hogy szégyellném magam, ha ilyet írtam volna egy fórumra. Ezen nem ártana eltöprengened.
  Más ember halálának örülni... Szörnyű ahogy gondolkodsz, de legalább tartanád meg magadnak! Bölcsebb lettél volna...”
 • 127. man 2011. július 25. 09:58
  „125. Nagykörutat ne zárjuk le?”
 • 126. alfoldi 2011. július 25. 08:08
  „Kedves vuk!
  Köszönöm.”
 • 125. vuk 2011. július 25. 01:24
  „banderas, alfoldi
  baromi idegesito forumban a magazodas, miert kell ezt eroltetni? Azonkivul a szemelyes nevmasokat nem irjuk nagybetuvel, ha mar..

  A lenyeg, hogy a rakpart idoszakos lezarasa nagyon is jo otlet, csucsidoben legyen kerulout, mert a kiskorutrol nagyon sok terhet levesz, de mondjuk 6 ora utan hetkoznap es egesz hetvegen siman lehetne setalo/biciklizo!
  Nagyon franko lenne!”
 • 124. ttku 2011. július 25. 01:07
  „Mindenbe bele kell kötni és meglátni a hibát.. :) Nagyszüleim külföldön élnek és igen oda nem biciklivel járok! Tömegközlekedés...nem viccből találták ki. Egyébként nem véletlen írtam oda azt is, hogy az üljön autóba, akinek nagy szüksége van rá! Itt gondoltam a munkára, bevásárlásra, stb... Valahogy ha kifejtenék mindent túl hosszúra sikeredne a szöveg.”
 • 123. THK 2011. július 24. 22:16
  „122,
  azt felejted el lazán, h Szegedre környező településekről is járnak rengetegen dolgozni, és bevásárolni is

  ami évek óta durva hiba, h az ÖSSZES ilyen központ a Tisza nyugati oldalán van, az újszegedi részen egyetlen sem...
  (márpedig van rá tippem, h mondjuk Újszentivánról magad sem gyalog vagy biciklivel indulnál heti bevásárlást intézni)”
 • 122. ttku 2011. július 24. 21:04
  „Támogatnám azt, hogy több gyalogos út legyen, mint autóút és egyúttal azt, hogy csak az vezessen autót és üljön bele, akinek tényleg nagy szüksége van rá!Annak kell örülni, hogy van az embernek 2 lába, ami sosem hagyja cserben!Lehet nem olyan gyors, mint egy motor vagy egy autó... de hosszú séta még senkit sem ölt meg!Mennyi autó, motor balesetben szenvedő aki most tolószékben tölti napjait kívánja most azt, hogy bár újra tudna járni!Szeged sem olyan hatalmas város!Én egy nap 2 óra alatt bejártam szinte az egész várost és még élek!Mindennap majdnem km-ereket sétálok, vagy biciklizek. Innen nézve értelmetlen beülni egy autóba azért, hogy 5km/h-val, dugóból pár óra múlva kikerülve érjenek be az emberek dolgozni nem is beszélve a kocsikázás közbeni anyázásokról.Akiknek a gyorsulás a szenvedély, nekik igazán ki lehetne alakítani pályákat, ami persze megfizethető is lenne és ahol persze a kor és az élet figyelemmel lenne kísérve. Szerintem senki sem tanul mások hibáiból csak a sajátjukból, ez a felelőtlenség meggondolatlanság bármelyik korosztályig elnyúlik, de a legnépszerűbb az ilyen lázadó fiatalok körében! Felesleges a hibásokat keresni, ez megy ebben a világban, az ujjalmutogatás! Nem hinném, hogy bárki okosabb lenne attól hogy ha tudják mit kellett volna csinálni, mikor már bekövetkezett a tragédia! Lehet, hogy a szülők nem is tudtak az elvesztett gyermekük esti akcióiról, egy lázadó fiatallall amúgyis nehéz foglalkozni, pláne egy ilyen rohanó, munkacentrikus világban!Ők is tudják nagyon jól, hogy mindent másképp kellett volna csinálni és ha lenne még egy esély az életben, nem csinálnák végig ugyanezt!Szinte lehetetlen ebben a világban egymásra figyelni, közelebb kerülni a szeretteinkhez és ott is maradni!Én is eltávolodtam a szüleimtől, mert biztos voltam abban, hogy amit csinálok abba senki sem szólhat bele, pedig nagyon szigorúan fogtak, de hiába. Velem is bármikor történhetett volna ilyen és ugyanígy bármely fiatallal. Nem csak a szülőknek, de a fiataloknak is jobban kell figyelniük szüleikre! Részvétem a családnak! Bocs a hosszú kommentért.”
 • 121. 620829 2011. július 24. 19:38
  „NONONONO...egy szegedi ismerős küldött emailt-hogy olvassam el----itt megmutattam néhány emberkének-hogy mi is megy hunniában manapság---és miért is megy el onnan olyan sok émber.Jót nevettek !
  Egy kvázi büntényt elkövetést megünnepelnek az emberek -nem semmi!Mert-vezetői engedély nélkül 130-ra gyorsulva-lalkott területen belül már fegyvernek minősülve közlekedni----bizony kimeríti ezt a fogalmat.
  Látom halad az ország az elvárt lejtőn....szép lesz a jövő e többre érdemes országban !”
 • 120. banderas 2011. július 24. 19:34
  „119
  És a 82-es beírásom mely részéből következtetett arra, hogy én is egy hülyegyerek vagyok, aki a motorjával szórakozni, száguldozni, bőgetni járkál ki a rakpartra, illetve a Kárász utcán ugyan ezt szeretném csinálni? Mert az Ön 110-es hozzászólásával kb. így állított be engem...

  "Önök veszteségként élik meg azt, hogy a Kárász utcán nem zörgethetik járgányaikat.
  7. Cirkusz az Önök mutatványa a javából, különben nem lennének a rakparton.Kérem, tegyék meg a szegedieknek, hogy az autósokkal együtt elmennek a rakpartról, a szegedi belváros részéből, átadva azt a város lakosságának! "

  Csak a félreértések elkerülése végett írom le, hogy egy 26 éves ember vagyok, aki dolgozni jár robogóval a rakparton a klinikákra (mint írtam) hobbiként pedig túrázni egy nagymotorral, amivel ugyancsak nem járunk ki a rakpartra "bandázni", nem száguldozunk, senkit nem veszélyeztetünk, nem zavarnak a gyalogosok, nem mutatványozunk, nem ordíttatjuk, csak egyszerűen szeretünk motorozni, mint ahogy más biciklizni, sakkozni, golfozni, vagy épp focizni. Nem gondolnám, hogy ez egy elítélendő dolog lenne.”
 • 119. alfoldi 2011. július 24. 19:12
  „Kedves banderas!

  Én csak reagáltam a 82. beírásra.”
138 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Haumann Péter: ˝A szó erejét akarom hallani, a színész arcát látni˝

Utánozhatatlan humorral, finom iróniával Haumann Péter játssza az agyalágyult Zéta Mirko nagykövetet… Tovább olvasom