Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

A MucaMitsou koncertje

A MASZK Egyesület szervezésében az autentikus cigánydalokat egyedi stílusban feldolgozó MucaMitsou zenekar ad koncertet ma 20 óra 30 perctől Szegeden, az ALTERRA Kortárs Előadó-művészeti Központban, a régi zsinagógában (Hajnóczy utca 12.).
A MASZK Egyesület szervezésében az autentikus cigánydalokat egyedi stílusban feldolgozó MucaMitsou zenekar ad koncertet ma 20 óra 30 perctől Szegeden, az ALTERRA Kortárs Előadó-művészeti Központban, a régi zsinagógában (Hajnóczy utca 12.). Az együttes megalakulása után nem sokkal a world music egyik kiemelkedő hazai képviselőjévé vált. A MucaMitsou repertoárját a magyaron kívül főként balkáni, pakisztáni, radzsasztáni cigánydal-feldolgozások alkotják, melyek jellegzetes sodró, lendületes, felszabadult stílusban szólalnak meg.

A zenekar énekesnője a különleges hangú és tehetségű Miczura Mónika, aki hiteles tolmácsolója a daloknak. A közreműködő zenészek a magyarországi world music, dzsessz- és népzene virtuóz előadói. A sokszínű, mégis egységes MucaMitsou-stílus létrejötte a zenei vezető, Monori András és a zenészek közös érdeme. Forró hangulatú koncertjeiken az egzotikus dalokat autentikus hangszeres szólók teszik teljessé, megidézve ezzel a cigányság mély és ugyanakkor lendületes zenéjének sokszínűségét a fergeteges örömzenétől az emelkedett áhítatig.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Számítógépes tanfolyam negyven éven felülieknek

– Persze azért nem leszek internetfüggő – legyintett nevetve Diószegi Piroska, és már… Tovább olvasom