Délmagyar logó

2019. 03. 27. szerda - Hajnalka 3°C | 12°C Még több cikk.

A munkát úgy szervezik, hogy tudjanak egymásnak integetni - a legeldugottabb tanyán élők is ismerik a rendőröket

Szeged egyik legkisebb kapitányságán ha kell, járőrözik a tiszt és a nyomozó is, egy a lényeg, rendszeres legyen a tanyajáró szolgálat. A Kisteleki Rendőrkapitányság 48 rendőrrel vigyázza öt település és a hozzájuk tartozó 410 négyzetkilométernyi tanyavilág 18 ezer lakosának biztonságát - őket mutatta be nemrég a Zsaru Magazin.
Szalay Zoltán Szabolcs alezredes, a Kisteleki Rendőrkapitányság vezetője a Zsaru magazinnak elmondta, bár a terület európai folyosó mentén helyezkedik el, igazi ékszerdoboz.

Az igazi ne­héz­séget a hatalmas kiterjedésű tanyavilág adta, mert rossz idő esetén csak nagyon nehezen járhatók az utak. A kapitány elmondta, jó kapcsolatot ápolnak a polgárőrökkel, a vad- és a mezőőrökkel, akik segítenek nekik a legvadabb terepakadályokat is legyőzni a legzordabb időjárási körülmények között.

A 24 órás szolgálatellátással meg tudják oldani a a teljes lefedettséget, egy körzeti megbízott adott esetben több területre is odafigyel, így a körzeti megbízottak napi szintű kapcsolatban állnak a tanyán élőkkel.

Két csoportra, két körzetre osztottuk a körzeti megbízottakat. Idei újítás Kisteleken a szorosabb szolgálatellátás. Nem vagyunk sokan, így, ha szükséges, járőrözik a parancsnok és a nyomozó is. A látható rendőrség az egyik legjobb bűnmegelőzési formula, visszatartó erő

– hangsúlyozta a Zsaru Magazinnak Kiss Gergő őrnagy, rendészeti osztályvezető. Kiemelte, a rendőrök nemcsak minden tanyát, hanem annak minden lakóját ismerik, de szinte minden bokrot is.

Az elszigeteltség, a téli bezártság és a dologtalan élet miatt a családi viták a legjellemzőbbek, bár előfordul az elhagyatott épületek kifosztása is. Farkas László őrnagy, bűnügyi osztályvezető és Minyó Tamás alezredes, bűnügyi osztályvezető-helyettes szerint ezért a rendőröknek a konfliktuskezelésben is otthon kell lennünk.

Errefelé tényleg a rend őre a problémamegoldó, s mi büszkék vagyunk erre a szerepkörre is.

Joó Enikő őrnagy, igazgatásrendészeti alosztályvezető elmondta, az idénymunkák idején is komoly visszatartó erő a rendőri jelenlét.

A kisteleki polgárőrök szerint a rendőrök a legnépszerűbb emberek arrafelé, hiszen folyamatos a kapcsolattartás köztük és a lakók között: már feljegyzik, ki hogy áll tüzelővel, létfontosságú gyógyszerekkel. Dékány Péter balástyai polgárőr a lapnak elmondta,

Tényleg a mi rendőreink, közülünk valók, itt élnek velünk, ismernek bennünket, ismerik a gondjainkat. Az, hogy a tanyavilág lakói is közvetlen, egyenes kapcsolatban állnak velük, hogy naponta látják a portájuknál, a dűlőutakon a rendőrautót, sokat jelent az ittenieknek. Nyugalomban élünk, és ezt a rendőreinknek köszönhetjük, ők ennek a zálogai, ők őrzik ezt a vidéket.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Digitális járműipari tananyagot mutattak be a Csonkában - Fotók

Digitális járműipari tananyagot mutattak be a Csonkában - Fotók
Járműtechnikai Digitális Oktatási Tananyag Road Show-t rendeztek kedden szegedi és vásárhelyi… Tovább olvasom