Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

A ''nevelés nélküli munkanap'' is az ovisokért van

Évet értékeltek tegnap a szegedi óvodák dolgozói, új kitüntetéseket adtak át. Az ovimentes nap miatt zúgolódnak a szülők. De panaszkodnak a gyerekek élelmezésére is.
Az évértékelés után, délután bográcsost is főztek az óvónők. Fotó: Segesvári Csaba
Évet értékeltek tegnap a szegedi óvodaigazgatóság (ÓVI) ötvenhárom intézményének munkatársai, az óvodák tehát nem fogadtak gyerekeket. Akik igényelték, kevesen, a Mars téri intézménybe mehettek. A legtöbb gyereket azonban a nagyszülőkre kellett bízni, vagy szabadságot vettek ki a szülők.

– Túl sok hasonló programot szerveznek maguknak az óvónők – panaszolta egy újszegedi anyuka, aki még a márciusi sportnap miatt szabadságot vett ki, a tegnapi oviszünetre pedig a szüleit hívta Szegedre, hogy vigyázzanak két kisfiára. Nem érti, miért nem hangolta össze ezt a napot az ÓVI az iskolaszünettel. Akkor a nagytesók már vigyázhattak volna a kicsikre.

ÓVI-díj

A szegedi önkormányzati óvodákban ősztől is 208 csoport működik, létszámleépítés nem lesz. Tegnap először adták át a kiváló munkáért az ÓVI-díjakat. Arany fokozatot kapott Juhász Istvánné, a Hunyadi téri óvoda, Gyurik Imréné, a Gáspár Zoltán utcai óvoda dolgozója. Ezüstöt vett át Árokszállási Anna, a Hétvezér utcai, Ármány Istvánné, a Tiszaparti óvodából. Bronz elismerésben részesült Megyeri Ildikó az Újvidéki utcai, Farkas Istvánné a Jerney utcai óvodából . A különdíjasok: Nagy Gyuláné, Katona József utca, Szeri Istvánné, Hajnóczy utca.

– Biztosítunk ügyeletet. Öt munkanapot jelölhetünk ki képzési és értékelési célokra egy évben. A városvezetéssel egyeztetve igyekszünk ezeket péntekre vagy hétfőre szervezni, hogy a hétvégékhez lehessen igazítani – válaszolta kérdésünkre Lóczi Tünde, az ÓVI igazgatója. – Az iskolákban sokkal több szünet és rendezvény van. Nemcsak törvény adta jogunk, de mivel intézmény vagyunk, kötelességünk is értékelni az évet. Sokat teszünk a családokért, cserébe ezt a két napot kértük. A többi szabadnapról a tagóvodák döntenek.

Az utóbbi hetekben azt is sérelmezték a szülők, hogy a gyerekek például csilis babot, chipset kaptak. Lóczi Tünde összegyűjti a panaszokat és rugalmas változást remél, mivel napi kapcsolatban állnak a Suli-Host Kft.-vel és eddig mindenben együtt tudtak működni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Kika is jönne Szegedre

Bevásárlóközpontot terveznek Szegeden, a Szabadkai út és Móravárosi körút kereszteződésében. Lapunk… Tovább olvasom