Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

A NIF Zrt. szerződés szerint teljesítette kifizetéseit a Tisza M-43 Konzorcium felé

Szeged - Az M43-as autópálya beruházója, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. a szerződés szerint teljesítése kifizetéseit a kivitelező Tisza M-43 Konzorcium felé – tájékoztatott a cég csütörtökön.
Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. az alábbi közleményt juttatta el a delmagyar.hu szerkesztőségébe:

"Az M43 autópálya beruházója, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. azt tapasztalta, hogy egyes – a második szakasz egyik kivitelezőjének csődvédelmi eljárásával, illetve az alvállalkozói követelésekkel kapcsolatos – hírekben pontatlan információk is szerepelnek, ezért szükségesnek látja, hogy ismételten hangsúlyozza: a NIF Zrt. részéről a fizetés teljesítése a Tisza M-43 Konzorcium felé a szerződés szerint megtörtént.

Az M43 autópálya egyik kivitelezőjének, a Tisza M-43 Konzorciumnak egyik tagja, a Szeviép Zrt. fizetésképtelenség miatt csődvédelmet kért. Az építési vállalat azon alvállalkozói – akiknek követelései nem kerültek időben teljesítésre – demonstrációval is követelik a tartozások rendezését.

A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. a kivitelező Tisza M-43 Konzorciummal áll szerződéses viszonyban, így a kifizetést is a konzorcium felé kell teljesítenie, melyet szerződéses kötelezettsége szerint meg is tett.

A NIF Zrt. sajnálattal veszi tudomásul a panaszokat, és a szerződéses kereteken belül lehetséges módokon igyekszik a helyzet megoldásának elősegítésére: az M43 alvállalkozói tartozások kapcsán haladéktalanul felvették a kapcsolatot a kivitelező konzorcium vezető vállalkozójával, a Sedesa-val, akik írásban biztosították a beruházót arról, hogy maradéktalanul együttműködnek a teljesítés jogos ellenértékének kiegyenlítésében."

Olvasóink írták

  • 1. LukSzusz 2010. május 06. 18:59
    „Bla-bla,szerződés szerint??????????????????????????????????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem olvasunk még e-könyveket

Nálunk még alig ismerik, az Egyesült Államokban már hódít az elektronikus könyv. Speciális olvasóeszközt már Szegeden is lehet vásárolni. Tovább olvasom